A tuningcégek manapság meglehetősen egyszerűen dolgoznak. Műanyag kiegészítőket szerelnek a karosszériára, a program átírásával növelik a turbómotorok teljesítményét, és ha még akad némi pénz a megrendelő zsebében, akkor sportfutóművet is kínálnak. A G-Tech is kínálja mindezt, de egyedi kívánságok megvalósítására is vállalkozik.

Most mutatták be a G-Tech Sportster nevű autót, amely a Fiat 500-ason (egészen pontosan az Abarth 500-ason) alapul, és jó tíz centivel lejjebb került a teteje – megvágták a tetőoszlopokat, új szélvédőt és üvegeket készítettek. Nem keverendő a német átépítés a gyári Zagato-val, már csak azért sem, mert nem olyan arányos a végeredmény, de azzal ellentétben már megvásárolható az autó.

Mivel függőleges irányban elég szűkös a hely az utastérben, a kormány nem kerek, hanem lapos, fönt nyitott darab. Természetesen a cég által kínált teljesítménynöveléssel együtt adják az autót, a Sportster R-nél 224 lóerősre emelik az 1,4-es turbómotor teljesítményét, az RS-nél 250 lóerő a teljesítmény, és az igazán extrém átépítés – még folyamatban van a megvalósítás – az RST lesz 340 lóerővel! Egy másik módosításon szintén még kalapálnak egy keveset, valószínűleg a jövő évi szezon előtt prezentálják majd a G-Tech Speedster-t, amely egy teljesen tető nélküli Abarth 500-as lesz.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!