Veterán 911-esek teljes átépítésére specializálódott a Singer Vehicle Design nevű vállalkozás, akik ragaszkodnak a léghűtéses motorokhoz, de egyébként a legmodernebb technikát – értsd például karbon karosszériát – alkalmaznak. Most épp azon vannak, hogy megelőzzék a konkurenciát, hiszen elkészítik a Porsche által már évtizedekkel ezelőtt elbúcsúztatott léghűtéses boxermotor továbbfejlesztett változatát.

Az F1-es csapathoz köthető Williams Advanced Engineering elnevezésű cég segítségével készül a 4,0 literes lökettérfogatú, hengerenként négyszelepes hathengeres boxer, amelyről jelenleg annyit tudunk még, hogy 9000/perc felett van a leszabályozási fordulata, a teljesítménye pedig 500 lóerő. Nem csak a teljesítmény növelték meg, de karbon, magnézium, titánium és Inconel ötvözet alkalmazásával a motor könnyebb is a gyári erőforrásnál. Arról nincs hír, mennyibe kerül ez a modernizált régi erőforrás, de ha kérdezni kell, úgyse engedheti meg magának az ember…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!