Egyelőre még nagyon szűkszavú információkkal rendelkezünk a szentpétervári Truck Garage csapat által készített extrém GAZ-69 átalakításról, úgyhogy csak sejteni lehet, hogy nem az eredeti technikát szögelik, hanem az egyszerűség kedvéért például a Jeep Wrangler alvázára teszik rá az orosz terepjáró karosszériáját.

Kevesebb, mint 30 ezer km-t futott használt Hemi V8-asokat használ majd a Truck Garage Kevesebb, mint 30 ezer km-t futott használt Hemi V8-asokat használ majd a Truck Garage

Az Egyesült Államokban számos cég kínál Hemi V8-as átépítőkészletet a Jeep modelljéhez, kézenfekvőnek tűnik rögtön a nagy teljesítményű hidakkal és fékrendszerrel együtt átvenni a létraalvázat ahelyett, hogy ezer helyen kellene módosítani a katonai terepjáró ötvenes évek elején megszületett technikáját. Meglehetősen exkluzív lesz ez a szörnyeteg, mindössze 12 darab építését tervezik, az első prototípusban már benne van a 6,4 literes Hemi V8-as 465 lóerővel, de a kedves ügyfél kérhet 6,1 vagy 5,7 literes blokkot is, ha kevesebb teljesítmény is elég neki. Szintén az ügyfél dönti el, háromajtós zárt vagy vászontetős karosszériát akar, kér-e csörlőt a lökhárítóba, milyen bőrkárpitot kér az utastérbe. A reménybeli tulajdonosnak legalább 4 millió rubeles, azaz 16,5 millió Ft-os kiadással kell számolnia.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!