Az oké, hogy a jó állapotban lévő BMW E30 M3-as árak emelkednek, főleg a megkímélt daraboké, de azért mégis húzós, hogy 224 500 dollárt, azaz 61 millió Ft-ot szeretne kérni ezért a példányért az eladó. Ennek az oka pedig az, hogy közel se gyári állapotú az autó.

A világ legjobb E30-as M3-asának tartja ezt a gépet az eladó, és lehet benne valami. Talán az indokolta a teljes újjáépítést – beleértve a sérülésmentes karosszériának kémiai lecsupaszítását, majd a rétegrend újbóli felépítését -, hogy korábban már kilenc tulajdonosa volt az autónak, igaz, a lekérdezhető nyilvántartások szerint soha nem szenvedett karambolt.

Szóval miután kész volt a karosszéria, abba nem a gyári technikát szerelték vissza, hanem a fiatalabb BMW M autókból válogatták össze a legjobb elemeket. Az erőforrás például az előző M5/M6-ban alkalmazott V10-es szívómotor, persze nem szériaállapotában. A Dinan cég által 40 000 dollárért kínált átépítőkészlet segítségével 5,7 literre növekedik a lökettérfogat, a teljesítmény pedig 630 lóerőre ugrik – jelen esetben ennél kicsit kevesebb lehet a tényleges teljesítmény, hiszen a szűk motortérben nincs hely a szabadabb légáramlást biztosító szívósornak és kipufogórendszernek.

Ehhez az erőforráshoz hatfokozatú, kézi kapcsolású váltót párosítottak, és persze a felfüggesztést is a gyárinál vagy háromszor magasabb teljesítményhez igazították. Állítólag közúton és az USA-ban megszokott gyorsulási versenyeken is remekül helyt áll ez a BMW E30 M3, amellyel az átépítés óta 30 ezer mérföldet, azaz 48 ezer kilométert futott a gép különösebb probléma nélkül.

Legyen bármennyire is csábító ez az autó, nem biztos, hogy sikerül majd eladni is. Lehet, hogy a 224 500 dollár épp csak a bekerülési költséget jelenti, de nem szabad elfelejteni, hogy ennyi pénzért akár egy új Lamborghini Huracánt is lehet kapni az Egyesült Államokban. Abban is egy több, mint 600 lóerős V10-es dolgozik, és még garanciát is vállalnak rá…

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!