Nem lehet ott mindenhol a rendőrség, különösen igaz ez a Wörthersee tour elnevezésű rendezvényre, amely nagy területen kerül megrendezésre és mintegy 150 000 látogatóval számolnak. De megtalálták a módját annak, hogy rendet tartsanak: az internetre feltöltött videók alapján osztják majd ki utólag a büntetéseket.

Azt használja ki a hatóság, hogy manapság az emberek nem telefonálásra, hanem fényképezésre-videózásra használják készülékeiket, és válogatás nélkül töltik fel az internetre a felvételeket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gumifüstölés, illegális gyorsulás, illegális világítás közúton – az osztrák rendőrök lementik a felvételek, és ha felismerhető a rendszám, küldik is a büntetést az autók tulajdonosának. Néhány videón felismerhetetlenné teszik a rendszámokat, de az esetek többségében ilyesmivel nem fáradnak a készítők. Egyébként noha csak most hétvégén lesz a rendezvény, már több száz videót töltöttek fel az idei rendezvényről az internetre – sokan már egy héttel korábban elutaznak Ausztriába.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!