A Nissan limitált darabszámban fogja készíteni a Juke R nevű autót, amely lényegében egy átkarosszált GT-R, a méretek miatt módosított hajtáslánccal/felfüggesztéssel. Nem egyszerű a kézi építés, ezért félmillió euró körül lesz a vételár. De minek dobjon ki az ember feleslegesen ennyi pénzt? – gondolhatták az orosz Sphilli Villi Engineering munkatársai.

Nekik is megtetszett az ötlet, hogy a GT-R technikáját plántálják a kis kategóriás szabadidő-autóba, és ezt meg is valósították. Az eredmény egy mezítlábas Nissan Juke R lett, amely még nincs teljesen befejezve. Nem csak a kerékjárat-szélesítések ideiglenesek, de az első lökhárító alatt is szabadon lógnak a különféle hűtők.

Utóbbiakra nem csak a szűkebb motortér miatt van szükség, de belenyúltak egy kicsit a 3,8 literes, biturbó V6-osba is. HKS turbók, egyedi kipufogórendszer segítségével 700 lóerő a teljesítmény, 109 oktános versenybenzinnel 800 lóerő cibálja a hátsó kerekeket. Nem tudjuk, mennyi pénzbe kerül a Sphilli Villi alkotása, de az oroszok minden megrendelőnek egyénileg készítik el az autót, így két egyforma darab biztosan nem lesz.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!