A híradások szerint a detroiti Hoffy Automobiles nevű tuningcég döntött úgy, hogy megvalósítja azt a kupét, amiről a BMW tervezői csak álmodni mernek – a 3.0 CSL Hommage nevű tanulmányon látott sárvédő-megoldásokat ötvözik versenyautós elemekkel egy BMW M4-es kupé alapján, az eredményt pedig Mamba GT3 néven kínálják majd.

Apró szépséghiba a dologban, hogy a neten nem sikerült nyomára bukkanni a Hoffy Automobiles nevű tuningcégnek, a projekt weboldalán (amelynek 2016-os indulást ígérnek) szereplő postacím pedig a valóságban nem létezik – a floridai Miami-ben található utca/házszámhoz nem stimmel az ott szereplő irányítószám. Szóval annak ellenére, hogy állítólag már meg is kezdték a munkát egy ügyfél autóján, valójában csak egy virtuális tervet látunk, a vízjelek alapján a grafikákat készítő Carbron Design Group facebook oldalán 2013-as az utolsó bejegyzés…

Egyébként a Mamba GT3-ról hogy februárban közölnek újabb információkat, és onnantól kezdve várnak majd megrendelőket, szóval a remény hal meg utoljára. A gyári karosszériát karbon-kerámia (?) elemek segítségével építik át, a 3,0 literes turbómotor teljesítményét 710 lóerőre növelik, a nyomaték bő 10 százalékkal emelkedik – a teljesítmény 67 százalékos növeléséhez képest ez egy kicsit karcsúnak tűnik -, ami 3,1 másodperces 0-96 km/h-s sprintet és 338 km/h-s csúcssebességet tesz lehetővé. Mármint papíron, egyelőre még az se biztos, hogy lesz valami a Mamba GT3-asból.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!