Három tanulmánnyal és egy limitált darabszámban készülő Chrysler 300-assal ünnepli 75 éves születésnapját a Mopar, amely a MOtor PARts szavak összevonásával, 1937-ben megszületett márkanév.

A Chrysler Mopar 300-asból mindössze 500 darabot készítenek, a 49 700 dolláros áron kínált autók 5,7 literes V8-as motorjához nem nyúlnak, de rövidebb végáttételt kapnak. Utóbbinak köszönhetően alig valamivel több, mint 5 másodperc alatt gyorsulnak 100 km/órás tempóra az autók. Húsz colos nagyobb felnik és Mopar kiegészítők sora jár még az autóhoz, a sportfutóművön kívül.

A Dodge Dart GTS-ről annyit tudni, hogy 210 lóerős motorja van (1,4 MultiAir? 2,4 szívó?), amihez nagyobb teljesítményű fékeket is kapott. Néhány mattfekete kiegészítővel tették teljessé a képet.

A Fiat 500 Stinger esetén egyedi sárga fényezést, növelt teljesítményű 1,4 literes turbómotort és 17 colos Abarth felniket használnak. A Jeep Compass True North esetén a mattfekete fólián kívül 5 centivel növelték a hasmagasságot, és All-Terrain abroncsokat is kapott.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!