A múlt hónapban Wolfgang Dürheimer, a Volkswagen konszernhez tartozó Bugatti márka irányítója kijelentette, hogy az új Galibier autójuk lesz a világ leggyorsabb, négyszemélyes autója – beleértve a tuningolt autókat is. Ezzel azért vitatkozna egy keveset John Hennessey, aki a maga részéről Texasban űzi az ipart.

Különösebb fenntartások nélkül bármit tuningol ő és kis csapata, ha a megrendelő elég képzelőerővel és anyagi háttérrel rendelkezik. Például szeretne egy, még a gyárinál is brutálisabb Cadillac CTS-V-t. Mostanáig csak ezer lóerőig tudták kiszolgálni az igényeket, azonban most elkészültek a 7,0 literes, biturbó V8-as legújabb változatával, amelynél már 1226 lóerő és 1503 Nm a csúcsteljesítmény!

Ezzel a motorral szerelve a CTS-V kupé 10,2 másodperc alatt futja a negyedmérföldet, ennél hosszabb távon még nem próbálták ki a VR1200 Twin Turbo tudását. Azonban John Hennessey megüzente, ha a Volkswagen Ehra-Lessienben található próbapályáját (itt tesztel a Bugatti is) a rendelkezésére bocsátják, akkor megmutatja, mit is tud az autója. Az nem lehet kifogás, hogy a CTS-V kupé, nem pedig limuzin, hiszen már dolgoznak a 4 ajtós lépcsős hátú és kombi karosszériás CTS-V átépítésen is. A Hennessey VR1200 Twin Turbo kupéból mindössze 12 darabot fognak készíteni, hiszen fontosnak tartják az exkluzivitás megőrzését. Vételár nincs, egészen pontosan a kedves ügyfél egyedi igényei után kalkulálnak végösszeget.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!