Ha úgy tetszik, a 12 091 000 forintos M135i alkalmi vétel, hiszen a másik tesztben szereplő, felextrázott X6 M árából háromra is telik belőle. Ami az élményfaktort illeti, az 1-es sorozat csúcsgépe a harmadakkora vételár ellenére szerintem simán versenyben van az X6-ossal: ez ugyan „csak” egy M Performance modell, ám az eredmény egészen fantasztikus. A kis testet elképesztő agilitással mozgatja a 3,0 literes, sorhatos motor, amelyet 320 lóereje és a gyakorlatilag nem létező turbólyuk mellett jellegzetes, trombitáló hangja is emlékezetessé tesz.

Csak semmi cicoma! Lényegre szorítkozó belső, vaskos kormány Csak semmi cicoma! Lényegre szorítkozó belső, vaskos kormány

Az 5,1 másodperces gyorsulás és a 250 km/órás sebesség nyilván érzékelteti, hogy mennyire gyors az M135i, de kompakt méretei, eltalált futóműve, tankönyvbe illő váltója és direkt kormányzása miatt a kanyargós utak királyai lehetünk vele – az 1500 kg-os újdonság 155 kilóval könnyebb az M3-asnál. Egyedül a sperrdiffi hiányát róhatjuk fel, ezt megtartják az „igazi” M-es nagyágyúknak, ugyanakkor a külső eléggé vad ahhoz, hogy tiszteletet ébresszen, és a kabin kialakítása is kellően sportos, főleg az ülések miatt.

A sorhatos erőmű jócskán kitölti a kis BMW motorterét A sorhatos erőmű jócskán kitölti a kis BMW motorterét

A modell másik igazi ütőkártyája, hogy több verzióban kapható: aki nem szereti a 450 Nm-es nyomaték és a hátsókerékhajtás révén könnyen táncba lendülő fart, esetleg a kemény kuplungot és a körülményes beszállást hátra, annak jó hírem van, ugyanis az M135i xDrive-os, automata váltós (+741 000 forint) és ötajtós kivitelben (+219 000 forint) is elérhető, vagyis egyszerű optimális autót konfigurálni. Ennek ellenére kellemetlen meglepetés érheti a vásárlót, amikor azzal szembesül, hogy az áhított méregzsák esetében az automata klíma és az USB-csatlakozó sem széria – ez nem éppen nagyvonalú dolog egy csúcsmodell esetében.

Vegyes használatban 12-13 literes fogyasztással kell számolni Vegyes használatban 12-13 literes fogyasztással kell számolni

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!