A német ADAC autósklub a Warentest Alapítvánnyal közösen vizsgálta idén is az aktuális gyermeküléseket, és a teszt legmeglepőbb eredménye az volt, hogy a Britax Römer két terméke is „kifogásolható” minősítéssel megbukott. Feltűnően sok lett a rossz eredmény.

A teszt egyetlen „nagyon jó” eredményét a Cybex Juno 2 Fix produkálta, a következő ülések kaptak „jó” minősítést: Casualplay Q-Retraktor Fix, Casualplay Q-Reaktor Fix & Support Leg, Britax Römer Kidfix XP SICT, Recaro Monza Nova 2, Strolchenmühle Solar, Recaro Monza Nova 2 Seatfix.

A Britax Römer Xtensafix ülésnél az öv kicsúszik a megvezetésből és belevágott a próbabábu nyakába, ami jelentős sérülésveszélyt jelent. A Britax Römer Max-Fix ülésnél a magas károsanyag-terhelés miatt lett „elégtelen” az ítélet. Az Axkid Kidzofix egyszerűen kiesett az ISOFIX rögzítési pontokból, a Nania Baby Ride-nál pedig oldalütközésnél az ajtónak csapódott a próbabábu, és magas a károsanyag-terhelés is. További információkat a www.adac.de/kindersitztest német weboldalon lehet találni.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!