Márvány virágláda? Nem. Használt gumi, rozsdás felnin kifordítva és lefestve Márvány virágláda? Nem. Használt gumi, rozsdás felnin kifordítva és lefestve

Az ötlet egyszerű, de fantasztikus. Rengeteg helyen gondot okoz, mi legyen a már használhatatlan gumiabronccsal. Lomtalanításkor nem mindenhol viszik el, a szervizekben – ha nem veszünk helyettük újat – pénzt kérnek a leadásukért. Aki nem akar fizetni, akár kerti díszt is készíthet a régi kerekeiből.

Nem kell más az egészhez, mint némi fantázia, egy kréta, amivel felrajzoljuk a mintát az abroncsra, egy kés, amivel a fém szöveten is át tudunk vágni, no és némi festék, hogy mindez valóban a kert dísze legyen. A legegyszerűbben kivitelezhető és talán legötletesebb felhasználási mód a kerti virágláda. Aki jól tud festeni, márványra megszólalásig hasonlító hatást is el tud érni, de egyszerűbb, egyszínű festéssel is megfelelő hatást tudunk elérni.

Némi kézügyességgel és a megfelelő vágószerszámmal a szemétből virágtartó készíthető Némi kézügyességgel és a megfelelő vágószerszámmal a szemétből virágtartó készíthető

Különféle állatfigurákat is össze tudunk hozni a kerekekből, a hattyúk igazán jól néznek ki, a medve és nyúl-figurák azt mutatják, hogy lényegében bármilyen állatot is ki tudunk alakítani a használt gumikból. Az anyagköltség minimális, és mindenki jobban jár azzal, hogy az árokpart helyett a kertben végzi a rossz gumiabroncs.

Ezek a hattyúk is használt abroncsból készültek Ezek a hattyúk is használt abroncsból készültek