A célban Webber a rádión keresztül érzékeltette érzéseit a csapat időmérő edzésen hozott döntésével kapcsolatban (amikor is autójának első szárnyát német csapattársa kapta meg és ért el vele első helyezést): „Fantasztikus. Nem is rossz a második számú pilótától.” „Nagyszerű Mark, most már mosolyoghatsz.” – nyugtázta Christian Horner csapatfőnök.

Izgalmas versennyel nyitott az újonnan átalakított Silverstone-i pálya. Már a verseny rajtja sem volt unalmasnak mondható. Sebastian Vettel nem rajtolt el jól az első rajtkockából. Az első kanyarban csapattársával, Webberrel együtt kanyarodott, leszorult a pályáról és defektet kapott. Így bár Webber első szárnyából profitált szombaton, vasárnap csak a biztonsági autónak köszönhetően ért célba a hetedik helyen.

A 28. körben kellett kimennie a biztonsági autónak a pályára, mikor is Adrian Sutil eltalálta Pedro de la Rosa Sauberjének hátulját és leszakította annak hátsó szárnyát, amely darabokban lepte el a pálya célegyenesének elejét. Ez segítette Vettelt az előremenetelben és lett a veszte Fernando Alonsónak. Robert Kubicával való balszerencsés balesete miatt pályaelhagyás miatt a Ferrari spanyol pilótáját bokszutca áthajtásos büntetésre ítélték, amelyet akkor kellett végrehajtania, amikor a biztonsági autó már elhagyta a pályát, így a mezőny végére tudott csak visszatérni.

Lewis Hamilton megtáltosodva a hazai pálya előnyétől próbálta az első körben Webbert utolérni, de később rá kellett jönnie, hogy az is szép eredmény, ha tartani tudja a tempót a vérszemet kapott pilótával.

Nico Rosberg ismét jobb eredményt ért el veterán, de igen illusztris csapattársánál. A bronzérmes hely lett az övé a negyedik helyezett Jenson Button előtt. Nagyon szép eredményt ért el a brit pilóta. Csak a 14. helyről rajtolt el azután, hogy az időmérő edzésen vezethetetlen autójával nem tudott mit kezdeni. Az egyéni ponttála második helyezettje átverekedte magát az egész mezőnyön és végül éppen hogy lemaradt a dobogós helyről.

Rubens Barrichellónak mindig jól megy a versenyzés Silverstone-ban. Ez idén sem volt másként, hiszen a Williams veterán pilótája az ötödik helyre hozta célba autóját. Őt a sauberes Kamui Kobajashi követi a hatodik helyen. A nyolcadik hely Adrian Sutilé. Miközben Rosberg dobogós lett, Michael Schumacher mai erőfeszítése csak a kilencedik helyhez volt elegendő. Az utolsó pontszerző hely Nico Hülkenbergé lett a Williams-szel.

A Forma-1-es világbajnokság két hét múlva folytatódik a Német Nagydíjjal (2010. július 25.), s utána alig egy hét múlva, augusztus 1.-én, már nálunk a Hungaroringen köröznek a Forma-1-es autók. A nürburgringi és a hockenheimi pálya felváltva rendezhet futamot, így a tavalyi nürburgringi helyszín után idén Hockenheim ad otthon a Forma-1-nek.

Brit Forma-1-es Nagydíj végeredménye

1. Mark Webber  Red Bull    1:24:38.200
2. Lewis Hamilton  McLaren   + 1.3
3. Nico Rosberg  Mercedes   + 21.3
4. Jenson Button  McLaren   + 21.9
5. Rubens Barrichello Williams   + 31.4
6. Kamui Kobajasi  BMW-Sauber  + 32.1
7. Sebastian Vettel  Red Bull   + 36.7
8. Adrian Sutil  Force India   + 40.9
9. Michael Schumacher Mercedes   + 41.5
10. Nico Hülkenberg Williams   + 42.0
11. Vitantonio Liuzzi  Force India   + 42.4
12. Sebastien Buemi Toro Rosso   + 47.6
13. Vitalij Petrov  Renault   + 59.3
14. Fernando Alonso Ferrari    + 62.3
15. Felipe Massa  Ferrari    + 67.4
16. Jarno Trulli  Lotus    + 1 kör
17. Heikki Kovalainen Lotus    + 1 kör
18. Timo Glock  Virgin    + 2 kör
19. Karun Chandhok HRT    + 2 kör
20. Szakon Jamamoto HRT    + 2 kör
21. Jaime Alguersuari Toro Rosso   Nem ért célba (fékhiba)
22. Pedro de la Rosa BMW-Sauber  Nem ért célba (baleset)
23. Robert Kubica  Renault   Nem ért célba (féltengely)
24. Lucas di Grassi  Virgin    Nem ért célba (hidraulika)

A világbajnokság állása a Brit Nagydíj után:
Pilóták:

1. Lewis Hamilton   145 pont
2. Jenson Button   133 pont
3. Mark Webber   128 pont
4. Sebastian Vettel   121 pont
5. Fernando Alonso     98 pont
6. Nico Rosberg     90 pont
7. Robert Kubica     83 pont
8. Felipe Massa     67 pont
9. Michael Schumacher    36 pont
10. Adrian Sutil     35 pont

Konstruktőrök:

1. McLaren    278 pont
2. Red Bull    249 pont
3. Ferrari    165 pont
4. Mercedes    126 pont
5. Renault      89 pont
6. Force India     47 pont
7. Williams      31 pont
8. Sauber      15 pont
9. Toro Rosso     10 pont

Szöveg és kép: Amber PR