Visszatér a formula-versenyzés világába a Jaguar, a Formula E bajnokságban a Trulli csapat kivonulásával felszabaduló helyet tölti be az újonnan megalapuló gyári csapat. A gyárral jó kapcsolatot ápoló (például a Bond-film számára a különleges autókat elkészítő) Williams lesz a technikai partner mindehhez.

Azért tartja fontosnak a Formula E-ben való szereplést a Jaguar/Land Rover, mert a cég a közeljövőben plug-in hibrid és elektromos autókat is piacra fog dobni, és a versenyzés nagy segítséget jelent a közúti hajtás fejlesztésnél is, hiszen extrém körülmények között tesztelhetik a hajtást és az akkumulátort.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A 8000 fejlesztőmérnökkel jelenleg a Jaguar/Land Rover az Egyesült Királyság legnagyobb technológiai befektetője, ezt az erőforrást is felhasználják majd az új versenyistállónál. Az FIA már befogadta a Jaguar/Land Rover nevezését, úgyhogy már a jövő évi első futamon rajthoz állnak a Jaguar villanymotoros versenyautók.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!