A 2016-os lesz a negyedik Dakarja a Renault gyári csapatnak, amely már két autót indít a dél-amerikai versenyen. Az argentin Emilio Spataro és Benjamin Lozada mellett a francia Christian Lavieille és Jean Michel Polato ülnek majd az autókban.

A technikai támogatást a verseny ideje alatt a Renault Sport Technologies biztosítja majd, amely már november közepétől kezdve tréningezi azt a 30 szerelőt, akik a Duster versenyautókat kísérik. A tavalyihoz képest továbbfejlesztették az autókat, csökkentették a tömeget, módosították a felfüggesztés hangolását és az Infiniti QX70-esből származó 5,0 literes V8-as szívómotor teljesítményét is 390 lóerőre növelték.

A civil Dusterből is kínálnak akar limitált szériát, a Dynamique felszereltségen felül feketére fényezett 16 colos felniket és mindenfelé (küszöbléc, fejtámla, kormánykerék) elhelyezett Dakar logókat kap az ügyfél. Ennél az autónál azonban nem álmodhat kirobbanó teljesítményről az ember, vagy épp 5,0 literes V8-as motorról, meg kell elégednie a Dél-Amerikában forgalmazott Renault Duster 2,0 literes, 138 lóerős benzinmotorjával.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!