Nem igazán sikerült dűlőre jutnia a motorral Sebestyén Petinek, aki a szabadedzésen az utolsó helyet szerezte meg Indianapolisban, és az edzésen ugyan 2 másodpercet tudott javítani, de ez is csak a 29. rajthelyre volt elég.

A vasárnapi versenyen a warm up során tapadási gondokkal küzdött a magyar motoros, a hat kör alatt gyakorlatilag teljesen elkoptak a gumik. Sovány vigasz, hogy majdnem 1 másodpercet tudott javítani szombati idején.

A futamon aztán jól kezdett Peti, az első hat körben együtt tudott motorozni a mezőnnyel, aztán ismét jelentkezett a bemelegítésnél is fennálló probléma, miszerint a gumik teljesen elkopta k. Ezután a motor annyira csúszkált, hogy nagyon kellet figyelnie, hogy esés nélkül be tudja fejezni a versenyt. Összességében elmondható, hogy jobban sikerült Petinek ez a hétvége. A futam alatt, az első hat körben, amíg kitartottak a gumik, sikerült javítania a reggeli idejéhez képest.

Sebestyén Péter.: „Jól kezdődött a verseny, tudtam előzgetni, tartani a tempót a mezőnnyel, de 6 kör után úgy elkoptak a gumik, hogy nem volt semmi tapadásom. Ezután sajnos nem a többiekkel küzdöttem, hanem a motorral, hogy célba tudjak érni. Az tartanám fontosnak, hogy a következő hétvégén erről a pontról tudjunk továbblépni.”