Ez idáig négy ország büszkélkedhet hasonló Leon Szuperkupa sorozattal: Nagy-Britannia, Németország, Spanyolország és Törökország után Magyarország az ötödik (és a régióban az első), amely otthont adhat egy ilyen rangos versenysorozatnak.

Természetesen ezeket az autókat a gyár nem hétköznapi használatra tervezte, hiszen – bár külsőleg az utcákon futó gépekhez hasonló – versenytuninggal látták el. Máskülönben aligha lenne elképzelhető a 300 lóerős teljesítmény a 2 literes turbómotortól. A SEAT Leon Szuperkupában részt vevő versenyautóban kormányról kapcsolható DSG váltó van beépítve, így a kuplungpedál helyén csak a féket találjuk, amit így ballábbal kell működtetni. Ahhoz, hogy a pilóta az autóban helyet foglalhasson, a kormányt is le kell emelni.

A versenyre gyártott SEAT Leon a Hungaroring célegyenesében 700 méteren 200 km/óránál nagyobb sebességre is könnyedén képes. S hogy ezzel a kocsival nem érdemes civileknek száguldozni, azt jól mutatja, hogy versenykörülmények közepette 100 kilométeren 50 liter benzint is elfogyaszt. Zengő Zoltán kizárólag pozitívumokat említett az autóról, nem véletlenül, hiszen az ismert versenyző, három csapattársával néhány hónapja Dubaiban állt rajthoz a SEAT Leonnal, és a 24 órás versenyen nagyon kedvező tapasztalatokat szerzett az autóról.

A SEAT Leonnal megújult sorozat első futamát május 5-6-án rendezik a Hungaroringen. A 12 futamos országos bajnokság küzdelmeit azonban máshová is elviszik. A szakág nagyot lépett előre, a mogyoródi pálya mellett az ostfiasszonyfai Pannóniaringen és a Kecskemét melletti Euroringen is rendeznek futamokat, míg Pécsett és Parádon a hagyományos hegyi versenyeket rendezik. A versenysorozat szervezői és a SEAT azonban hosszabb távon szeretnék meghonosítani a sorozatot, amely a tervek szerint idővel akár nemzetközivé is fejleszthető.

A SEAT Leon Szuperkupa állomásai (a jelenlegi versenynaptár szerint):

2007. május 4-6. Autós gyorsasági OB Hungaroring
2007. május 25-27. Orfűi hegyiverseny Orfű
2007. június 15-17. Material Kupa Autós Gyorsasági  Hungaroring
2007. június 30- július 1. Mátrai hegyi verseny Parádsasvár
2007. augusztus 10-12. Autós Hegyi OB Euroring
2007. augusztus 31-szeptember 2. Autós gyorsasági OB Pannóniaring
2007. szeptember 28-30. Autós gyorsasági OB OB Hungaroring