A negyedik és ötödik helyen a két Renault-s pilóta, Fernando Alonso és Jarno Trulli értek célba. Így a Renault 31-re növelte pontjainak számát és megerősítette helyét a konstruktőri tábla második helyén. Fernando Alonsónak különösen nehéz dolga volt, hiszen az első kör végén a kilencedik helyen találta magát egy sor kellemetlen incidens után. Sőt majdnem kiesett a versenyből köszönhetően David Coulthardnak. A spanyol végül felverekedte magát a mezőny elejére, s túlélte még a Ralf Schumacherrel való kisebb harcot is.

“Nagyon jó eredmény ez egy ilyen nehéz futamot követően. Rosszul rajtoltam el, az autó nem húzott és ezután Coulthard majdnem kilökött a pályáról az első kanyarban: néhány alkatrész még neki is csapódott a sisakomnak! Ekkorra már túl sok helyet veszítettem ahhoz, hogy harcba szálljak az éllovasokkal, így követtem az előttem haladó autókat. Ami a Ralffal történt balesetet illeti, onnan ahol én ültem azt láttam, hogy becsukja előttem az ajtót, de szerencsére nem sérült meg az autó.” – nyilatkozta Alonso.

A Williams-BMW csapata ismét felemás eredményt ért el. Bár a harmadik és ötödik helyről vágtak neki a versenynek, mégis csak Montoya tudta megőrizni rajtpozícióját, miközben Ralf Schumacher a hetedik helyre kormányozta be autóját. Montoya küzdött jobban kettejük közül, már a verseny elején harcosan támadta az akkor második helyen autózó Michael Schumachert. Ralf Schumacher Fernando Alonsóval kakaskodott, s emiatt sok időt vesztett.

“Addig, amíg nem akadtam össze Alonsóval elégedett voltam a hétvégével, így nagy kár, hogy ez történt. Jó, hogy szereztem néhány pontot, és úgy gondolom, hogy a lehető legjobbat kihoztuk az autóból. Elég nyilvánvaló, hogy még van mit fejlődnünk, de nem vagyunk messze.” – nyilatkozta kissé ködösen az ifjabb Schumacher.

Ez a hétvége már egy fokkal jobban sikerült az idén lábadozó McLarennek, hiszen bár Kimi Räikkönen ismételten a mezőny végéről rajtolt (ki kellett cserélni autójának Mercedes motorját szombaton, így nem ment mért kört az időmérő edzés során), a versenyen mégis a nyolcadik, még pontszerző helyen ért célba. Így idén először jobb helyre sikerült bejönnie a finisbe, mint csapattársának, David Coulthardnak.

Nem meglepetés, hogy ismét ellenfél nélkül maradt a Ferrari és Michael Schumacher. A Formula-1-es csapatok most már a Spanyol Nagydíj helyszínére készülődnek, Barcelonába. Ezt a pályát mindenki ismeri és szereti, a klímája kitűnő. Tavaly bár Michael Schumacher nyert a pályán, de a második helyre Fernando Alonso hozta be Renault-ját. Hazai pályán ismét szép eredmény várható a spanyol pilótától és csapatától.

San Marino Formula-1-es Nagydíj végeredménye:

1. Michael Schumacher Ferrari 1’26″19.670 2. Jenson Button BAR-Honda + 0’09″702 3. Juan-Pablo Montoya Williams-BMW + 0’21″617 4. Fernando Alonso Renault + 0’23″654 5. Jarno Trulli Renault + 0’36″216 6. Rubens Barrichello Ferrari + 0’36″683 7. Ralf Schumacher Williams-BMW + 0’55″730 8. Kimi Räikkönen McLaren-Mercedes + 1 kör 9. Giancarlo Fisichella Sauber-Petronas + 1 kör 10. Felipe Massa Sauber-Petronas + 1 kör 11. Olivier Panis Toyota + 1 kör 12. David Coulthard McLaren-Mercedes + 1 kör 13. Mark Webber Jaguar-Cosworth + 1 kör 14. Christian Klien Jaguar-Cosworth + 2 kör 15. Baumgartner Zsolt Minardi-Cosworth + 4 kör 16. Takuma Sato BAR-Honda + 6 kör 17. Nick Heidfeld Jordan-Ford + 14 kör 18. Cristiano da Matta Toyota + 30 kör 19. Gianmaria Bruni Minardi-Cosworth + 40 kör 20. Giorgio Pantano Jordan-Ford + 56 kör Világbajnokság állása Pilóták: 1. Michael Schumacher 40 pont 2. Rubens Barrichello 24 pont 3. Jenson Button 23 pont 4. Juan-Pablo Montoya 18 pont 5. Fernando Alonso 16 pont 6. Jarno Trulli 15 pont 7. Ralf Schumacher 9 pont 8. Takuma Sato 4 pont David Coulthard 4 pont 10. Mark Webber 1 pont Felipe Massa 1 pont Kimi Raikkönen 1 pont Konstruktőrök: 1. Ferrari 64 pont 2. Renault 31 pont 3. Williams-BMW 27 pont BAR-Honda 27 pont 5. McLaren-Mercedes 5 pont 6. Sauber 1 pont Jaguar 1 pont