A Bild című bulvárlap még nyáron állt elő azzal a szenzációs(nak szánt) infóval, amely szerint Michael Schumacher intenzív tárgyalásokat folytat a McLaren-Mercedesszel. A hétszeres világbajnok menedzsere, Willi Weber már akkor cáfolta a pletykákat, ahogy korábban azokat is, amelyek a ferraris 2006-os visszavonulásáról szóltak. Most elsősorban a McLaren téma, Weber azonban a Stuttgarter Nachrichtennek adott interjújában ismét megerősítette, hogy a kerpeninek nem áll szándékában csapatot váltania. “Ez az egész badarság” – kezdte Weber. “Egyrészt Michael kiválóan érzi magát a Ferrarinál, másrészt pedig a McLarennél nem lenne jobb ‘piaci helyzetben’, mint most. A németek luxusautókat, az olaszok sportkocsikat gyártanak – Maranellóban mindenkinek a vérében van a verseny, a motorsport és a Forma-1, egy többszörös világbajnok ilyen helyen tud igazán érvényesülni.”

Weber egyébként sem ájult el annyira a McLaren idei teljesítményétől, szerinte a wokingiak elkövettek néhány hibát. “Győztes autót építettek, de túl keveset hoztak ki belőle. Kimi Räikkönennek volt esélye az egyéni vb-címre, de a csapat nem tudta hozzásegíteni; ha ezek után a konstruktőri pontversenyt is bukná a gárda, az nagy blama lenne.”

Beszélik azt is, hogy Räikkönen 2007-től a Ferrarihoz igazol, Webernek nincs kifogása a finn ellen, mint csapattárs. “Ahogy mindenki mást, úgy Kimit is várjuk szeretettel, Michaelnek nem lenne vele semmi problémája. Ezek azonban csak spekulációk.” Weber úgy véli, Schumacher számára 2008-ban jön el az idő, hogy végleg szögre akassza a bukósisakot.

“Valószínűleg 2008 végén fejezi be pályafutását. Tévedhetek is persze, de jelenleg nagyon így áll a helyzet” – fejezte be Weber, aki állítólag Schumacher fizetésének húsz százalékát teheti zsebre jutalékként. Schumacher szerződése 2006 végén jár le a Ferrarinál, s noha az idén története egyik legnagyobb válságán átesett istálló szívesen tárgyalt volna már idén a folytatásról, a világbajnok és menedzsere úgy döntöttek, jövő év elején térjenek vissza a témára. A maranellóiak felkészültek az esetleges nemleges válaszra is, utódként Räikkönen és a már több teszten is bizonyított Valentino Rossi került szóba.