Az olasz Matteo Casuccio (150) motorkerékpáros- és a holland Kees Koolen (274) quados versenyző a Dakar 5. szakaszán eltévedt a chilei Antofagasta városa közelében a sivatagban, és a rendőrök egy régészeti feltárás helyszínén találták meg őket. Nosza azzal a lendülettel le is tartóztatták a két versenyzőt régészeti lelőhely rongálása miatt.

Ez a felvétel még a 2011-es Dakart követően készült az egyik régészeti lelet rongálásáról Ez a felvétel még a 2011-es Dakart követően készült az egyik régészeti lelet rongálásáról

Mintegy 30 percig voltak a fogdában, miután kiengedték őket, de előtt még feljelentést tettek ellenük, és részt kell venniük egy bírósági tárgyaláson, amelynek megtartásáig nem hagyhatják el Chilét sem; ez a kis kitérő mindkét versenyzőnek a Dakar végét jelentette. „Nem akartunk semmit se összetörni, bocsánatot kérek a történtekért. Tévedés történt” – nyilatkozta az esetet követően Matteo Casuccio, de ez nem hatotta meg a hatóságokat. Muszáj megemlíteni, hogy a chilei régészeti helyeket védő társaság már kezdettől fogva tiltakozik az ellen, hogy a Dakar mezőnyét az ország régészeti lelőhelyeinek közelében vezetik el, és például a 2011-es Dakart követően 173 millió Ft-os kártérítési igénnyel léptek fel a verseny szervezői ellen.

A nézőknek tetszik a Dakar, a természetvédők tiltakoznak A nézőknek tetszik a Dakar, a természetvédők tiltakoznak

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!