Idén új bajnokságban méri össze tudását az európai élvonallal a kétszeres rali Európa-bajnok Bessenyey Zoltán, aki nemcsak az ERC bajnokságot cserélte le az ERT-re, hanem ezzel együtt 2015-ben autót, navigátort és félig-meddig csapatot is váltott. Ennek megfelelően nagy kérdés volt, hogy milyen eredménnyel zárul a csapat bemutatkozó versenye a csehországi Krumlovban, de az eredmény nem okozott csalódást. Bár csak tanulóversenynek szánták, de a Bessenyey Zoltán-Papp György páros folyamatosan gyorsulva a rendkívül előkelő abszolút nyolcadik, a kétkerék-hajtásúak között pedig a második helyet szerezte meg az ERT értékelésben.

Ennek tükrében nem meglepő, hogy Zoli nagyon pozitívan élte meg a hétvégét és az egész csapat nagyon boldog ezzel az eredménnyel. Mivel ezt a hétvégét az autó megismerésének szánták, ezért fontos volt, hogy minden gyorsaságin végig tudjanak menni, minél több fontos tapasztalatot lehessen gyűjteni. Ilyen szempontból is nagyon jó választás lett végül a Krumlov Rally, hiszen nem csak szárazon, hanem félig vizes, illetve teljesen vizes, saras körülmények között is sikerült kipróbálni az autó képességeit. A rendkívül erős mezőnyben már most látszott, hogy a kocsi versenytempója a tanulási folyamat elején is nagyon erős, gyorsabb, mint a korábbi Honda. Örömteli, hogy nagyobb technikai probléma sem jelentkezett, valamint a lengyel-magyar közös szerelőcsapat is tökéletesen összecsiszolódott.

Bzzz a verseny végén a régi-új navigátornak, Papp Györgynek is megköszönte a munkáját, hiszen az autóban az első pillanattól nagyon jó volt az összhang, ennek köszönhetően folyamatosan sikerült gyorsulni. Elmondható tehát, hogy az egész csapat kiválóan teljesített. A HELL Racing Team párosa tartalmas tanulóhétvégén van túl, ami után egy héttel már jön is a következő kihívás, a szlovén Velenje Rally. Ehhez a hétvégéhez nagyszerű alap lesz a mostani szereplés, és a tapasztalatok birtokában a csapat szeretne tovább gyorsulni.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!