Az utolsó pillanatban készült el a Szalay Dakar Team versenyautója, vasárnap reggel még dolgoztak az autón, délután elkészítették a sajtófotók első adagját, hétfő délután bemutatták az autót, kedden tesztelik, és szerdán már útnak is indítják Le Havre felé, ahol a mezőny többi résztvevőjével együtt behajózzák a gépet Dél-Amerika irányába.

A műanyag karosszéria orrát és farát ezúttal az Opel legújabb szabadidő-autójához, a néhány napja már nálunk is kapható – és a nyílt hétvégén 150 darabos megrendeléseket összegyűjtő – Mokkára hasonlít. Teljesen új az A oszlop előtti rész, hátul is módosítottak egy keveset a vonalvezetésen.

Műszakilag annyi a változás, hogy a szabálymódosítások miatt kisebb lökettérfogatú a motor (6,2 liter), és kisebb átmérőjű szűkítőn keresztül lélegzik, így 380 lóerő a teljesítmény. Sokat javítottak a hűtőrendszeren, mert tavaly azzal volt a legtöbb probléma. A 100 km/órás tempót 7,4 másodperc alatt éri el az Opel Mokka versenyautó, a végsebesség 180 km/óra.

A 2004 óta együtt dolgozó versenyzőpáros, Szalay Balázs és Bunkoczi László változatlan, és egyre jobban érzik a műfajt. Tavaly, a hatodik közös Dakaron érték el eddig legjobb eredményüket, az összetett huszadik helyezést, idén ennél is jobbra számítanak. A párost kísérő MAN verseny/szervizkamionban Darázsi Zsolt, Szalai Norbert és Vörös Ferenc segíti majd az autósok dolgát.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!