A brit tartóssági versenysorozatban indul majd a Mazda MX-5 GT versenyautó A brit tartóssági versenysorozatban indul majd a Mazda MX-5 GT versenyautó

Aston Martin, BMW, Porsche, Lotus – a Mazda nem kisebb vélt tűzött ki maga elé, minthogy ezeket mind legyőzi. Kincstári optimizmus helyett inkább új motort raktak az MX-5ös roadsterbe, és minden felesleges alkatrészétől megszabadították.

A Jota Sport nevű csapat készítette el a Britcar MSA British Endurance Championship 2011 versenysorozatban induló versenyautót, a munkát azzal kezdték, hogy minden egyes fölösleges alkatrészt eltávolítottak az autóból – értsd még néhány sárvédő-tartó csavart is kidobtak, mivel azok csak fölöslegesen növelték az autó tömegét, a gyári felületkezelést savfürdőben maratták le. Az eredmény magáért beszél: 850 kg-ot nyom a mérlegen az autó.

Minden egyes csavar létjogosultságát megkérdőjelezték, az alvázvédőt savfürdőben távolították el Minden egyes csavar létjogosultságát megkérdőjelezték, az alvázvédőt savfürdőben távolították el

Ennyivel természetesen nem elégedtek meg, a motortérbe egy 275 lóerőre felhúzott motort szereltek, amihez hatfokozatú, szekvenciális váltó csatlakozik. Komoly versenyautóhoz méltóan megy a Mazda MX-5 GT névre keresztelt alkotás, a 96 km/órás sebességet 3 másodperc alatt téri el a slick gumikkal szerelt jármű, végsebessége 257 km/óra.

850 kg, 275 lóerő - elég lesz-e ennyi a győzelemhez? 850 kg, 275 lóerő – elég lesz-e ennyi a győzelemhez?