A magyar rally történelméből ki ne emlékezne kiskorú Kőváry Barnára és a borulásaira?! A Trabantos múltjával a magyar raliban történelmet írt és hihetetlen vagy nem, de jubilál az idei évben. 20 éves évfordulóját ünnepli és ennek apropójából találták ki, hogy újra élesztik a legendás Trabit. Egy igazán rangos eseményen szerették volna bemutatni, mit is tudnak a magyar Trabantos fiúk, ezért esett a választás legendás Monte-Carlo Rallye-ra.

Nagy hírként robbant ez a ralis berkekben, hogy Kőváryék újra Trabantozásra adják a fejüket, és nekivágnak a Monte Carlo Rallye-nak. Na de, ki az a Kőváry 601 Barna? Ki is tudná elfelejteni a Kőváry – féle Trabantos borulásokat? Barna versenyzői pályafutásáról könyv is készült, sőt, társszerzője volt A Trabi-Story könyvnek. Azóta is folyamatosan színezgeti autós önéletrajzát, versenyzett már ezzel-azzal (2003 Ford Puma és 2009 Renault Clio R3 magyar bajnok), megjárta Ázsia és Afrika rögös „útjait”, mely utóbbiról készült mozifilmet már az ország szinte minden pontján vetítették, Badár Sándor standup műsorával fűszerezve. Mindezek mellett társadalmi szerepvállalásban sem áll az utolsó helyen, hiszen a Magyar Vöröskereszt Ifjúsági tagozatának arca és a Staféta Egyesület színeiben képviseli a Nemzeti Fenntartható Fejlődés céljait, Zséda oldalán.

Igen, tényleg egy Trabanttal fognak nekivágni a 101. Monte Carlo Rallye-nak. A versenyzőpárost kérdeztük, hogyan is képzelik a „Montés Trabizás-t”: – Életünk leghosszabb versenyére készülünk. Az elmúlt hetekben minél több tapasztalatot, információt próbáltunk begyűjteni azon versenyzőtársainktól, akik már megjárták a „Monte” havas pályáit, hiszen ez egy regulariti verseny. Amit ettől várunk az annyi, amit a Monte Carlo Rallye bárkinek adhat. Azt hogy egy ilyen hagyományokkal rendelkező verseny hangulata megérintsen minket. Valamint szeretnénk a Trabit épségben célba juttatni.

A szurkolók megnyugtatásaként, senki sem fog lemaradni a Trabizásról, mert a csapat mindennapjait online formában nyomon tudják majd követni a Facebookon, a rallyonline.hu honlapon illetve itt: http://onlinekommunikacio.eu/video.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!