A Zengő Motorsport Honda Civicjét vezető 28 esztendős magyar pilóta az első futamban nem tudott beleszólni az élcsoport küzdelmeibe, mert a szombati időmérő után autója szabálytalan hátsó szárnya miatt az utolsó helyre sorolták. A repülőrajtos futamban több vetélytársát megelőzte ugyan, de csak a 14. helyig tudott előrelépni.

Az állórajttal induló második versenyen az első sorból kezdhette meg a körözést köszönhetően annak, hogy a büntetés csak az első etapra vonatkozott, az eredetileg elért kvalifikációs kilencedik helye pedig a második futamban – az élcsoport fordított sorrendje miatt – második rajtkockát ért. A futamot a Michelisz mellől induló brit James Nash nyerte, s menet közben még az összetettben élen álló, Nash-hez hasonlóan Chevrolet-val versenyző francia Yvan Muller is a magyar pilóta elé került, de a harmadik hely értékes 15 pontot eredményezett.

Végeredmény
 
Első futam:
1. Nykjaer
2. Nash
3. Müller
… 14. Michelisz
 
Második futam:
1. Nash
2. Müller
3. Michelisz

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!