Michelisz Norbert, és a magyar autósport számára hatalmas sikert hozott a hétvége, ugyanis a himesházi versenyző a nem gyári pilóták legjobbja lett, elhódítva ezzel a Yokohama Drivers” Trophyt. Michelisz privát vb-címének rangját emeli, hogy az összetett versenyben sem végzett rossz helyen, ott ugyanis 155 ponttal lett hatodik.

A makaói verseny első futamán, a hetedik helyről indulhatott a Zengő Motorsport versenyzője. Bár végül nem tudott pontszerző pozícióban célba érni, a privát vb-címre szintén esélyes spanyol Pepe Oriola és az olasz Stefano D”Aste sem gyarapította pontjai számát, így máris egy lépéssel közelebb került Michelisz a trófeához.

A második futam már több izgalmat tartogatott. Michelisz bravúros rajtjával az élre került, és bár a gyári versenyzők meg tudták előzni, mégis dobogó közelben maradt. Később aztán összeakaszkodott az aszfalton Oriolával, aki kilökte a pályáról, de nem sokkal ezután ő maga is kiesett, így „bebiztosítva” a magyar pilóta vb-elsőségét. Gyári csapatok, figyelem!

Privát versenyzők pontversenyének végeredménye
1. MICHELISZ Norbert 139 pont
2. ORIOLA Pepe 126
3. D”ASTE Stefano 122

Összetett verseny végeredménye
1. HUFF Rob 413 pont
2. MENU Alain 401
3. MULLER Yvan 393
4. TARQUINI Gabriele 252
5. CORONEL Tom 207
6. MICHELISZ Norbert 155

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!