Az 58 körös viadalt Fisichella hibátlanul teljesítette, bár a brazil ferraris a verseny végén nagyon megközelítette. Rubens Barrichello második helyezése vigaszt nyújt a világbajnok csapatnak az igen visszafogott eredményért.

“Fantasztikus verseny volt. Óvatosan hajtottam az utolsó öt-hat körig, mígnem Rubens beért engem. Az autó nagyon jól ment, kiegyensúlyozott és konzisztens volt.” – nyilatkozta a Saubertől az idei évtől a Renault-hoz igazolt olasz. “Tudom, ez a szezon első versenye, de a Renault nagyon jó potenciállal rendelkezik. Máris nagyon optimistán várjuk a következő futamot Malajziában.” – tette hozzá.

Fernando Alonso is nagyszerűen hajtott, s nyilvánvalóan a leggyorsabb pilóta volt a verseny nagy része alatt. A hátsó 13. helyről rajtolt el és egyike volt azon keveseknek, akik előzni tudtak a futam alatt és ez végül meg is hozta számára a jutalmat. A spanyol pilóta akár ezüstérmes is lehetett volna, ha sikeresen végrehajtja a Jacques Villeneuve megelőzését célzó manőverét.

A nap meglepetése David Coulthard és a Red Bull Racing negyedik helyezése. A skót pilóta az ötödik kockából rajtolt el és azonnal megelőzte Mark Webbert a Williams-szel. Ezt a helyezést végül a nagydíj végéig meg is tudta őrizni. Szerencsésnek mondhatja magát a két pilóta, hiszen majdnem összeütköztek miközben megpróbáltak lekörözni egy csoszogó Minardit.

A Williams-nél így Mark Webber lett a jobb helyezést elérő pilóta. Nick Heidfeld egyenlőre nem köszöni meg a belé vetett bizalmat, hiszen a Michael Schumacherrel történt incidenst követően kiesett a versenyből.

A McLarennek nem sikerült túl rózsásan ez a futam, hiszen Montoya a hatodik, míg Raikkönen csak a nyolcadik lett. Räikkönen lefullasztotta a motorját a rajtrácson, így a mezőny végéről elrajtolva nem nagyon tudta magasabbra verekedni magát a mezőnyben. Christian Klien lett a hetedik helyezett a Red Bull Racinggel. A Toyotának még sok a tennivalója ahhoz, hogy igazán ütőképes legyen a Formula-1-ben. Ezt alátámasztja két pilótája mai teljesítménye. Jarno Trulli hólyagos hátsó gumival nem tudott versenyképesen hajtani és a kilencedik lett, miközben Ralf Schumacher a 15. helyről rajtolva a 12. helyezett lett.

A Sauber mai eredményét – 10. és 13. hely – tekintve továbbra sem fog nagyot előrelépni a csapatok sorában, miközben a BAR volt a nap csalódása. Mindkét pilóta a mezőny hátsóbb részében versenyzett a tavaly megszokottól eltérően. Button a 11., míg Sato a 14.

helyen látta meg a kockás zászlót. Szemmel láthatólag a 007-es karosszériára ráfért volna még egy kis fejlesztés.

A címvédő világbajnok az időmérő edzésen elszenvedett dráma és az ezt követő motorcsere miatt labdába sem rúghatott a futam alatt. Ezt tetézte, hogy miközben Heidfelddel csatározott egy hátsóbb helyezésért, a bokszbeállást követően Heidfeld, aki a füvön blokkolta kerekeit, nekicsapódott a Ferrarinak.

A tavalyi évhez képest nagyon nagy fordulatot hozott az Ausztrál Nagydíj. Bár sokan a Renault sikerét jósolták a szezonnyitó futamon, azt azért senki nem várta, hogy a Ferrari, s Michael Schumacher, ennyire eredménytelen legyen. Így kíváncsian várjuk mi fog történni a két hét múlva megrendezésre kerülő Maláj Nagydíjon. Vajon a Renault tartani tudja-e formáját, vagy végre felkelnek a többiek is téli álmukból? Kiderül március 20-án.

Ausztrál Formula-1-es Nagydíj végeredménye:

1. Giancarlo Fisichella Renault 2. Rubens Barrichello Ferrari 3. Fernando Alonso Renault 4. David Coulthard Red Bull Racing 5. Mark Webber Williams-BMW 6. Juan-Pablo Montoya McLaren-Mercedes 7. Christian Klien Red Bull Racing 8. Kimi Räikkönen McLaren-Mercedes 9. Jarno Trulli Toyota 10. Felipe Massa Sauber-Petronas 11. Jenson Button BAR-Honda 12. Ralf Schumacher Toyota 13. Jacques Villeneuve Sauber-Petronas 14. Takuma Sato BAR-Honda 15. Narain Karthikeyan Jordan-Toyota 16. Tiego Monteiro Jordan-Toyota 17. Patrick Friesacher Minardi-Cosworth 18. Michael Schumacher Ferrari 19. Nick Heidfeld Williams-BMW 20. Christijan Albers Minardi-Cosworth A világbajnokság végeredménye Pilóták: 1. Giancarlo Fisichella 10 pont 2. Rubens Barrichello 8 pont 3. Fernando Alonso 6 pont 4. David Coulthard 5 pont 5. Mark Webber 4 pont 6. Juan-Pablo Montoya 3 pont 7. Christian Klien 2 pont 8. Kimi Räikkönen 1 pont Konstruktőrök: 1. Renault 16 pont 2. Ferrari 8 pont 3. Red Bull 7 pont 4. Williams-BMW 4 pont 5. McLaren-Mercedes 4 pont