A Slowly Sideways nevű versenyeken nem a gyorsaság van előtérben, hanem a nézők szórakoztatása, illetve az, hogy a veterán versenyautóikat élesben próbálhatják ki a pilóták.

A hétvégén megrendezett Német Ralit is kísérte egy Slowly Sideways verseny, amely során a Panzerplatte Arena nevű szakaszon, a „Gina” nevű ugratónál az 1980-as Triumph TR7 V8 Gr.4-es versenyautóval induló holland páros tragikus balesetet szenvedett. A leérkezést követően a sofőr, Rob de Vos elveszítette uralmát autója felett, amely aztán fák közé csapódott, se ő, se navigátora, Marcel Benning nem élte túl a balesetet, annak ellenére, hogy a veszélyes helyszín miatt a közelben várakozó mentőegységek azonnal megkezdték a munkát. A szombaton 14:30-kor bekövetkezett baleset után a Rali-vb futam aznapi szakaszait törölték, de vasárnap már a terveknek megfelelően folytatódott a Német Rali.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!