A magyar helyszín azért került be a programba, mert a marokkói rendezők nem tudták biztosítani a verseny zavartalan lebonyolításához szükséges feltételeket, így a marrakech-i futamot törölték a versenynaptárból. A WTCC első alkalommal látogat el hazánkba, így a sportág hazai szerelmesei nem csak az Eurosporton, de akár élőben is nyomon követhetik futamot.

Örülünk, hogy kiváló lehetőségünk adódott a marrakech-i futam helyettesítésére. Budapest tökéletes megoldásnak bizonyul: a Hungaroring egy modern, fejlődő, pálya, lenyűgöző adottságokkal. Ezáltal egy új ország kerül be a WTCC-nek otthont adó nemzetek közé, ráadásul Michelisz Norbertnek köszönhetően Magyarországon nagyon sok rajongója van a versenysorozatnak. A logisztika szempontjából is nagyon előnyös ez a megoldás, hisz a következő állomás Brno lesz, amely mindössze 350 km-re fekszik Mogyoródtól. – mondta Marcello Lotti, versenyigazgató.

Boldog vagyok, hogy Magyarország otthont adhat a WTCC futamnak. Hazánkban a túraautó-világbajnokság a Forma 1 után második legnépszerűbb sorozat. Az, hogy a Hungaroring a Forma 1 mellett egy másik nagy presztízsű versennyel is bekerült az autó-motorsport versenynaptárába, az egész ország számára nagy elismerés, jó hatással lehet a turizmusra. Reméljük egy izgalmas és érdekes futamot láthatnak a hazai és külföldi rajongók. Külön öröm számunkra, hogy a sorozat egyetlen magyar pilótája, Michelisz Norbert a versenysorozat történetében először hazai közönség előtt csillogtathatja meg tehetségét. – nyilatkozta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. Elnöke.

Marokkó kiesése miatt június elején a Hungaroringre látogat a WTCC - Michelisz Norbit is láthatjuk majd versenyezni Marokkó kiesése miatt június elején a Hungaroringre látogat a WTCC – Michelisz Norbit is láthatjuk majd versenyezni

Michelisz Norbert így kommentálta a hírt: “Nagyon boldog vagyok, mert ez egy remek alkalom, hogy megmutassuk, mennyire versenyképesek vagyunk. A pályafutásom kezdetén többször versenyeztem a Hungaringen, úgyhogy nagyon jól ismerem a pályát. Megtiszteltetés, hogy a hazai közönség előtt állhatok rajthoz, igyekszem minél jobb eredményt elérni, hogy kiszolgáljam a szurkolóimat.

Az elmúlt néhány esztendőben a Hungaroring több rangos bajnokságnak adott otthont. A magyar pályára jellemző, hogy rendszeresen a feje tetejére állítja a megszokott erőviszonyokat. Hasonlóra lehet számítani a WTCC esetében. Reméljük, hogy ebből Michelisz Norbi húz hasznot június 5-én. – tette hozzá Lantos András, az Eurosport kommentátora.