Az Egyesült Államokban népszerű LeMons versenysorozat lényege, hogy minimál-költségvetésből összehozott autókkal versenyeznek a rajongók, és nem feltétlenül a gyorsaság a legfontosabb, hanem sokkal inkább az, hogy feltűnő legyen a gép.

A korábban már nyolckerekű autót is készítő SpeedyCop csapat most a feje tetejére fordította az egész versenysorozatot, szó szerint, hiszen egy több mint 300 000 kilométert futott 1990-es évjáratú Ford Festiva – mifelénk Mazda 121 és később Kia Pride néven forgalmazott kisautó – alapjára építettek rá egy 1999-es Chevrolet Camaro karosszériát, felborítva.

Az eredmény a világ első, fejjel lefelé haladó versenyautója, amely nem kifejezetten gyors, hiszen az eredetinél jóval nagyobb tömeget kell cipelnie a kis 1,3-as négyhengeresnek, de mindenképpen emlékezetes. A konstrukción egyébként még csiszolni kell egy keveset, hiszen az első 24 órás versenyén nem ért célba az alkotás, 113 kör után ki kellett állnia tengelykapcsoló hibával. Az alkotó Jeff Bloch szerint ő egy 8 éves fiú egy 40 éves férfi testében, és olyan haverjai vannak, akik nem akadályozzák meg őrült ötleteinek megvalósítását, hanem támogatják benne.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!