A Turán Frigyes, Zsiros Gábor kettős a tavalyi világbajnoki szezon után az idén itthon versenyez. „Mindenki nagyon várja már a bajnoki rajtot, így vagyunk vele mi is – mondta Turán Frigyes, aki ugyanúgy Markko Martin csapatával száguld, mint tavaly a vb-n, vagyis maradt a Super2000-es kategóriánál és a Fordnál. – Négy különböző gyorsasági szakaszt teljesítünk a két nap alatt, s ezek közül némelyik kifejezetten kedvez az N-es autóknak. Ám rögtön megváltozik a helyzet, ha leesik az eső, mert lazább talajon talán nem leszünk hátrányban a Super2000-essel. Lesz egy rövid tesztünk pénteken, azután jöhet a verseny. Lélekben már ott vagyunk…”

A viadal érdekessége, hogy az első napon, vagyis szombaton csak délután kezdődik a száguldás – a nézőknek ez annyiból jó, hogy délelőtt végigkövethetik a technikai gépátvételt, a versenyzőknek viszont észnél kell lenni, nehogy túlságosan „ellustuljanak” délutánra.

„Az embernek át kell magát programozni így, hogy délután kezdődik a verseny. Kicsit talán többet kell pihenni és be kell iktatni délelőttre valami sportot. Persze, lehet, hogy erre nem lesz szükség, hiszen az első versenyre készülünk, az adrenalinszint már csak ezért is elég magas. Amúgy a szombat délután érdekes lesz: háromszor megyünk egymás után ugyanazon a pályán, vagyis a nézők szempontjából egy helyre koncentrálódik a raliélmény” – mosolygott Turán Frici, akit természetesen az esélyekről is megkérdeztünk. Azt válaszolta, sok múlik majd a gumikon, de ők ebből a szempontból is felkészültek.

„Próbáltunk nagyon pontos itinert készíteni, bár kissé furcsa volt, hogy ilyen sok lehetőségünk volt a pályabejárásra. Érdekesség, hogy tavaly a vébéfutamokon kettőből kellett felírni a pályákat, itthon viszont kihasználtuk mind a négy lehetőséget Zsiros Gabival – néha egy kicsit soknak is tűnt. Ezek a pályák az eddigi tapasztalatok alapján fekszenek nekünk, úgyhogy talán nem tűnik nagyképűségnek, ha az esélyesek közé sorolom magunkat és pozitívan várom a hétvégét” – folytatta Frici, aki még azt is elmondta: szó sem volt arról, hogy a csapaton változtassanak. 2009 óta versenyeznek együtt Zsiros Gabival, akivel a munkakapcsolat mellett jó barátok is lettek, így fel sem vetődött bennük a váltás gondolata.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!