December végén immár hagyomány, hogy a hazai rallysport nagyjai a mogyoródi pályán gyűlnek össze. A tavalyi havas körülmények különösen élvezetessé tették a száguldást, és Friciék akkor emlékezetes győzelmet arattak. Idén a tavalyi győztes versenygép továbbfejlesztett változatával álltak rajthoz. Az R4-essé nemesedett Subaru Impreza a Mikulás Rallye alkalmával murván már bizonyított, most pedig aszfalton is kipróbálták, hogy mire képes a gép.

„Nagyon gyorsak akartunk lenni és az első gyorsasági kétharmadánál az egyik kanyarban eltaláltuk a padkát, amitől kiszakadt a jobb hátsó futómű. A kerék felrobbant és szikrázó autóval mentünk be a szervizbe. Ezzel közel 40 másodperces hátrányba kerültünk. Másnap hajnalra sikerült megcsinálni az autót, amiért külön köszönetet szeretnék mondani mindazoknak, akik segítettek. Nagyon jó munkát végeztek, és ez hozzájárult, hogy a 22. helyről egészen a 4. helyig jöjjünk fel a verseny végére. Nagyon jó időket mentünk ebben az erős mezőnyben, a harmadik, negyedik, sőt volt, hogy a második időt autóztuk. Izgalmas verseny volt.” – fejtette ki Turán Frici az élményeit.

„Az első napunk ugyan balul sikerült, szikraesőt húztunk magunk után, de az éjszaka nagyszerűen helyrehozták az autót, és utána látványos köröket hoztunk. Különösen jó érzés volt, hogy a rossz idő ellenére sok néző kijött. Mi nagyon jól éreztük magunkat, nagy élmény 18 helyet javítani. Ez egy igazán jó záró bulija volt az évnek, amit nagyon élveztünk.” – tette hozzá Zsiros Gabi.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!