Gyorsabb lesz a tavalyinál az F1 versenyorvosának autója Gyorsabb lesz a tavalyinál az F1 versenyorvosának autója

A hivatalos logóktól és a tetőre szerelt, sárga fényű villogótól eltekintve a Formula-1-es futamokon használt orvosi autó ugyanolyan kívülről, mint az utcai C 63 AMG kombi.

Amiben újat hoz az autó, az a dupla kuplungos automatikus váltó, aminek köszönhetően a korábbinál pár tizedmásodperccel hamarabb képes lesz a baleset helyszínére érni az autó, fedélzetén a versenyorvosokkal. Az autó belső terét teljesen átépítették az új követelményeknek megfelelően.

Telemetria-figyelő és rádió is van a fedélezeten Telemetria-figyelő és rádió is van a fedélezeten

Négy darab verseny kagylóülésen foglalhatnak helyet az utasok, hatpontos biztonsági öv rögzíti őket. A középkonzolba épített számítógép segítségével a verseny történésit lehet figyelemmel kísérni, és van egy olyan adóvevő is, amivel az aktuális beszélgetésekbe lehet belehallgatni – vagy akár üzenni is lehet a segítségével a versenyfelügyeletnek. Remélhetőleg nem lesz majd szükség az autó éles bevetésére a 2011-es Formula-1-es szezonban.

Remélhetőleg csak pályabejárásra használják majd idén az orvosi autót, nem lesz szükség az éles bevezésekre Remélhetőleg csak pályabejárásra használják majd idén az orvosi autót, nem lesz szükség az éles bevezésekre