A június-júliusi észak-európai turnét követően augusztus 3-4-én a kanadai Trois-Rivières következik a WRX versenynaptárában. A szezonzáró Dél-Afrika mellett ez az évad két távoli versenyének egyike: ennélfogva újdonság lesz az EKS pilótája, a bajnokság 10. helyén álló Szabó Krisztián számára, aki sosem versenyzett még a helyszínen.
„A kanadai pályát a város közepén alakítják ki, csak a hétvége előtt zárják le a forgalmat azokon az utakon, ahol versenyzünk. Az egész szezonban itt érjük el a legnagyobb sebességet, az egyenes végén nagyjából 200 km/h a tempó. Egy fontos tényező a hatórás időeltolódás, de már otthon elkezdtem rákészülni, és a megszokottnál előbb repültem el, így nem okozhat gondot” – összegezte Szabó Krisz, aki egy hónappal balszerencsés svéd versenye után alig várja, hogy újra az Audi S1 EKS RX quattróba üljön.
„Kanadában még sosem jártam, nemhogy a pályán, de még az országban sem. Észak-Amerikában viszont korábban versenyeztem egy évet kamionokkal: színfolt volt a pályafutásomban, amely során elsősorban Európában indultam autókrosszban és ralikrosszban. Jó élményként őriztem meg az emlékeimben, és remélem, hogy Kanada is hasonló lesz számomra” – mondta el a ChampTruck World Series 2015-ös harmadik helyezettje.
Napokkal ezelőtt Krisztián magánéletében örökké emlékezetes esemény történt: szombaton egybekelt párjával, két kisfia, Mózes és Éliás édesanyjával, Fridával, így Kanadában már friss férjként versenyez.
„Közel tíz év és két gyermek után összeházasodtunk Fridával Vácon. A Dómban volt az esküvőnk, majd a Vörösház udvarán a lagzi. Óriási szerencsénk volt az időjárással, mintha direkt nekünk akart volna kedvezni: pénteken és szombaton szakadt az eső, de arra a pár órára, amikor kellett, kisütött a nap. Csak a vacsora után eredt meg újra, a bulit viszont már tudtuk folytatni zárt térben, az étteremben. Hajnali 5-kor húztuk le a zenét, de persze kipihentem a fáradalmakat!” – beszélt nagy mosollyal élményeiről Krisz.

A hétvége két szombati és két vasárnapi kvalifikációs futama az fiaworldrallycross.com élő online közvetítésében lesz nyomon követhető, az elődöntőt és a döntőt a Spíler 1 TV adja élőben 20.00 és 22.00 között.
A WRX állása 6/10 forduló után: 1. Kevin Hansen (svéd, Peugeot 208) 131 pont; 2. Timmy Hansen (svéd, Peugeot 208) 125 pont; 3. Andreas Bakkerud (norvég, Audi S1) 109 pont; 4. Niclas Grönholm (finn, Hyundai i20) 96 pont; … 10. Szabó Krisztián (magyar, Audi S1) 55 pont.