Sebastian Vettel revansot vett az elvesztett japán győzelemért, s megmutatta, hogy ha nem a világbajnoki cím a tét, akkor leigázza a mezőnyt. Az újdonsült kétszeres Forma-1-es világbajnok hatalmas fölénnyel megnyerte ugyanis a Koreai Nagydíjat, így egy újabb helyszínt is begyűjtött a győzelmi kollekciójába. Mivel csapattársa, Mark Webber a dobogó harmadik fokára állhatott fel, a Red Bull begyűjtötte a távol-keleti pályán a konstruktőri világbajnoki címet. Az ezüstérmes helyen a nem túl elégedett Lewis Hamilton ért célba.

„Jó látni, hogy az egész csapat nagyon hajt. Ami az előkészületeket illeti, az nem volt ideális, hiszen a többségünk spicces volt a vasárnap este után, de azt megérdemeltük. Az itteni kemény péntek és kemény szombat reggel után fantasztikus volt, ahogy összeszedtük magunkat az időmérő edzésre és a versenyre. Nagy élmény volt a verseny. Az autó egyre gyorsabb és gyorsabb volt. Fantasztikus, hogy az múlt heti egyéni világbajnoki cím után ezen a hétvégén a konstruktőri világbajnoki cím a csapaté.” – szögezte le lelkesen Vettel.

Japán után úgy tűnt, hogy a McLaren felveheti a kesztyűt a Red Bullal és már már boldogan várták a hátralévő négy futamot, hiszen azt gondolhatták, hogy beérhetik a Red Bullt és ha ügyesek a jövő évben sokkal sikeresebben szállhatnak harcba a vörös bika csapatával. Ez a teória egyenlőre nem jött be, hiszen a szezon második felében sikeresebb Jenson Button ezúttal negyedik lett, míg Lewis Hamilton második, bár irtózatosan keményen megdolgozott azért a helyezésért. Mark Webber ugyanis állandóan a sarkában volt, soha nem szakadt le tőle többel, mint másfél másodperc és a verseny második felében nagyon beérte a brit pilótát. Szerencséjére a csapata gyorsan behívta egy utolsó kerékcserére, így sikerült az ausztrál pilótát maga mögött tartania. Bár Webber öt körrel a verseny vége előtt kielőzte Hamiltont, az sikeresen visszavette tőle a második helyet a DRS és a KERS együttes segítségével és a verseny végéig ott is maradt, sőt a leggyorsabb köridőt is megfutotta.

Jenson Button egyébként a kiváló harmadik rajthelyről a hatodikra esett vissza miután a remekül rajtoló ferraris pilóták kielőzték őt. Később Massa és Alonso is áldozatul esett a csapatuk rossz gumistratégiának. Négyen csatáztak a helyekért, s míg Massa lassan ment használt gumikon, addig Alonso túl sokáig maradt a pályán, miközben Button és Rosberg bementek a bokszba gumicserére. Rosberg a brit előtt végzett, de mégis fej-fej mellett haladva hagyták el a bokszutcát. Button került az élre, de Rosberg a DRS segítségévével az élre került, de azt csak még egy kör erejéig tudta megtartani. Közben Massa visszaesett mögöttük és nem sokkal később Alonso is kielőzte. Így Button és Alonso a negyedik és ötödik lett, miközben Massa kénytelen beérni a hatodik hellyel.

A Toro Rosso autói remekül mentek a versenyen. Valószínűsíthető, hogy egy kis segítséget kaptak a fiókcsapattól, a Red Bulltól. Jaime Alguersuari a hetedik, míg Sebastien Buemi a kilencedik lett. Nico Rosberg végül a két bika között lett nyolcadik. Az utolsó pontszerző hely Paul di Restáé lett a Force Indiától.

Koreai Forma-1-es Nagydíj végeredménye

1. Sebastian Vettel Red Bull 1:38:01.994 2. Lewis Hamilton McLaren + 12.019 3. Mark Webber Red Bull + 12.477 4. Jenson Button McLaren + 14.694 5. Fernando Alonso Ferrari + 15.689 6. Felipe Massa Ferrari + 25.133 7. Jaime Alguersuari Toro Rosso + 49.538 8. Nico Rosberg Mercedes + 54.053 9. Sebastien Buemi Toro Rosso + 1:02.762 10. Paul di Resta Force India + 1:08.602 11. Adrian Sutil Force India + 1:11.229 12. Rubens Barrichello Williams + 1:33.068 13. Bruno Senna Renault + 1 kör 14. Heikki Kovalainen Lotus + 1 kör 15. Kamui Kobajasi Sauber + 1 kör 16. Sergio Perez Sauber + 1 kör 17. Jarno Trulli Lotus + 1 kör 18. Timo Glock Virgin + 1 kör 19. Daniel Ricciardo HRT + 1 kör 20. Jerome d’Ambrosio Virgin + 1 kör 21. Vitantonio Liuzzi HRT + 3 kör 22. Pastor Maldonado Williams Nem ért célba 23. Vitalij Petrov Renault Nem ért célba 24. Michael Schumacher Mercedes Nem ért célba

A verseny végén Vitalij Petrov büntetést kapott a versenybíráktól, így a következő futamon Indiában öt rajthellyel hátrébbról indulhat majd az orosz pilóta. A büntetés oka az a baleset volt, amikor is a Renault-val versenyző pilóta beleszaladt Michael Schumacher Mercedes-szének hátuljába. Ez volt az egyetlen alkalom a verseny alatt, amikor is kijött a biztonsági autó a pályára. Ekkor Petrov folytatni tudta a versenyt, de végül mégsem tudott célbaérni. Michael Schumacher azonnal kiesett. A mezőny továbbra is marad Ázsiában, hiszen két hét múlva (2011. október 30.) egy teljesen új helyszínen, Indiában állnak csatasorba a Forma-1-es csapatok.

A világbajnokság eredménye a Koreai Nagydíj után

Pilóták: 1. Sebastian Vettel 349 pont 2. Jenson Button 222 pont 3. Fernando Alonso 212 pont 4. Mark Webber 209 pont 5. Lewis Hamilton 196 pont 6. Felipe Massa 98 pont 7. Nico Rosberg 67 pont 8. Michael Schumacher 60 pont 9. Vitalij Petrov 36 pont 10. Nick Heidfeld 34 pont Konstruktőrök: 1. Red Bull 558 pont 2. McLaren 418 pont 3. Ferrari 310 pont 4. Mercedes 127 pont 5. Renault 72 pont 6. Force India 49 pont 7. Sauber 40 pont 8. Toro Rosso 37 pont 9. Williams 5 pont

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!