Bár a Mercedes finn pilótájának nagyon erőt adhatott az, hogy az első kockából rajtolhatott el, de öröme nem tartott sokáig. Sebastian Vettel ugyanis az első biztonsági autós fázis során az élre ugrott és jelentős előnyt autózott ki magának, amit később már Hamilton sem tudott behozni.

Lewis Hamilton büntetéséről érdemes szót ejteni. A biztonsági autós fázis idején bement a bokszba kerékcserére, de mivel Bottas nem sokkal korábban kiment már a bokszba, tudta, hogy neki várnia kell majd arra, hogy ő is sorra kerüljön. Ez viszont annyi időt vehet el tőle, hogy az a győzelembe kerülhet. Ironikus, hogy végül az ezutáni tettének és az érte kapott büntetésének volt nagyobb súlya az első hely elvesztésében.

A bokszba menet a brit szándékosan lelassított, hogy a mögötte autózó Daniel Ricciardót is lassításra kényszerítse és ezzel időt nyerjen. Az ezért kapott öt másodperc később végzetesnek bizonyult. Nem tudott Vettel közelébe kerülni, hogy megpróbálhassa elorozni előle az első helyezést és megtarthassa első helyét az egyéni ponttáblán is. Ehelyett Vettel idei második győzelmével hét pontos előnnyel áll az élen az összesítésében.

„Egy igazán nagyszerű nap. Nem tudom mit mondhatnék. A végén, a tűzijátékokat kilőtték, a pálya ki volt világítva. Nagyon szeretem, amit csinálok. Nem találtam szavakat. Tényleg nagyon jó volt.” – mondta később a nagyon boldog Vettel.

Hamilton végül második lett, nyomában Bottas-szal, aki látványosan rosszul fogadta a kihagyott lehetőséget. Ráadásul 10 körrel a verseny vége előtt gyakorlatilag át kellett adnia a második helyezést a britnek, aki bár megpróbálta, de nem sikerült kielőzni Vettelt. Hamilton az ominózus bokszbeállást követően csak Daniel Ricciardo mögé tudott visszamenni a pályára, de nem kellett sok időt, hogy visszaszerezze a harmadik helyezést. A Red Bull ausztrál pilótája ugyanis küszködött hideg gumijaival, s azonnal visszaesett a hatodik helyre. Ezáltal Felipe Massa és Kimi Raikkönen előrébb ugorhatott.

Raikkönen idei éve nem indult túl rózsásan, s ez nem volt másként Bahreinben sem. Nehéz futamon van túl a finn, de végül a negyedik helyre célba hozta Ferrariját. Daniel Ricciardo erőfeszítései az ötödik helyre voltak elegendőek. Hatodikként Felipe Massa ért célba a Williams volánja mögött, ezzel a szép helyezéssel ajándékozta meg a születésnapos Sir Frank Williamst, a Williams csapat alapítóját.

A Force India autója és versenyzői is szép teljesítményt tettek le eddig idén az asztalra. Mindkét pilóta pontszerző helyen ért célba az idei eddigi összes futamon. A tapasztaltabb Sergio Perez ért el jobb helyezéseket. Esteben Ocon mindhárom futamon tizedik lett. Bár a fiatal francia még nem tudott Perez nyomába érni, de jó úton halad szebb eredmények felé. Perez és Ocon között Romain Grosjean és Nico Hülkenberg ért célba az első tízben.

A mostanában sokat emlegetett Pascal Wehrlein problémamentesen tért vissza a Forma-1-be, s végül nem is rossz helyen, tizenegyedikként kormányozta célba Sauberjét. Fernando Alonso neve is sokszor került szóba Indy 500-as kiruccanása folytán, s a mérges spanyol motorproblémák miatt három körrel a verseny vége előtt állt ki a versenyből. Max Verstappen ezúttal nem tudott sokáig versenyben maradni. A holland pilóta autójának hátsó fékje meghibásodott, s a négyes kanyarban a falnak pördült, s így idén először feladni kényszerült a futamot.

A Forma-1-es mezőny ezúttal kifújhatja magát egy kicsit, hiszen csak két hét múlva, ismét tavasszal, 2017. április 30.-án, egy viszonylag új pályán, a 2014-es Téli Olimpia helyszínén, Szocsiban állnak rajthoz a pilóták. Abszolút Mercedes-siker született eddig az orosz pályán. Kétszer Hamilton és tavaly Nico Rosberg győzedelmeskedett itt. Kérdés folytatódik-e az egy sima, egy fordított minta, vagy Vettel megtöri a Mercedes-dominanciát Szocsiban?

2017-es Bahreini Forma-1-es Nagydíj eredménye

1. Sebastian Vettel Ferrari 1:33:53.373
2. Lewis Hamilton Mercedes + 6.660
3. Valtteri Bottas Mercedes + 20.397
4. Kimi Raikkönen Ferrari + 22.475
5. Daniel Ricciardo Red Bull + 39.346
6. Felipe Massa Williams + 54.326
7. Sergio Perez Force India +1:02.606
8. Romain Grosjean Haas +1:14.865
9. Nico Hülkenberg Renault +1:20.188
10. Esteban Ocon Force India +1:35.711
11. Pascal Wehrlein Sauber + 1 kör
12. Danyiil Kvjat Toro Rosso + 1 kör
13. Jolyon Palmer Renault + 1 kör
14. Fernando Alonso McLaren Nem ért célba
15. Marcus Ericsson Sauber Nem ért célba
16. Carlos Sainz Toro Rosso Nem ért célba
17. Lance Stroll Williams Nem ért célba
18. Max Verstappen Red Bull Nem ért célba
19. Kevin Magnussen Haas Nem ért célba
20. Stoffel Vandoorne McLaren Nem ért célba

A világbajnokság eredménye a Bahreini Nagydíj után
Pilóták:

1. Sebastian Vettel 68 pont
2. Lewis Hamilton 61 pont
3. Valtteri Bottas 38 pont
4. Kimi Raikkönen 34 pont
5. Max Verstappen 25 pont
6. Daniel Ricciardo 22 pont
7. Felipe Massa 16 pont
8. Sergio Perez 14 pont
9. Carlos Sainz 10 pont
10. Romain Grosjean 4 pont
10. Kevin Magnussen 4 pont

Konstruktőrök:

1. Ferrari 102 pont
2. Mercedes 99 pont
3. Red Bull 47 pont
4. Force India 17 pont
5. Williams 16 pont
6. Toro Rosso 12 pont
7. Haas 8 pont
7. Renault 2 pont
8. Sauber 0 pont
9. McLaren 0 pont

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!