„Azt gondolom, hogy az autó jól ment, láttam, hogy Lewis küszködik egy kicsit az autó húzásával…..Neki több veszítenivalója van a világbajnokság kapcsán. Innen kezdve már a saját tempómban haladtam, a saját versenyemet futottam. Ez egy nagyon nehéz verseny, s hihetetlen, hogy megnyertem.” – szögezte le Verstappen. Ezen a hétvégén mindenki Mercedes-Ferrari csatát várt, de azért ott lógott a levegőben a Red Bull esélyessége is. Az energiaitalos csapat végül be is váltotta a hozzá fűzött reményeket, hiszen mindkét pilótája dobogóra állt, s 2016 után ismét egy Red Bull pilóta állhatott fel Malajziában a dobogó legtetejére. A fiatal hollandnak egyébként ez volt pályafutása második győzelme azután, hogy mindjárt bemutatkozó versenyén a Red Bullnál nyert tavaly Barcelonában.

Verstappen ellopta a showt az eddig rivaldafényben lévő pilótáktól. Hamar kielőzve Hamiltont az élre állt, s onnan már nem lehetett letaszítani. A Mercedes britje küszködött a tempójával, miközben a hátulról rajtoló Vettel hatalmas munkával ledolgozta hátrányát és egyre feljebb került a mezőnyben. A német pilóta jelenleg 34 ponttal lemaradva áll Hamilton mögött az egyéni ponttábla második helyén, miközben öt verseny van még hátra. Ráadásul várhatóan még sebességváltó cserét is kell majd végrehajtani a kocsiján alig egy héttel a következő futam előtt, mivel a levezető körben Lance Stroll Williams-ével összeütközött. Vettel jobb hátsó kereke a motorborításon végezte, ami talán egy nagy elbambulás szükségtelen eredménye volt. Pascal Wehrlein Sauberjén fuvarozta be a bokszutcába honfitársát.

Kimi Raikkönen ismét nem fejezte be a versenyt, zsinórba már másodszor. Ezúttal egy motorprobléma miatt még elrajtolni sem tudott a Ferrari finnje. Bár a garázsba visszatolták a Ferrarit, de a problémát nem tudták a szerelők orvosolni, így Raikkönen, aki első Forma-1-es győzelmét itt aratta a McLarennel 2003-ban, kénytelen volt ilyen csúfos módon búcsút inteni a szepangi pályának. Valtteri Bottas egy nem túl sikeres versenyen van túl. Bár nagyon jól rajtolt, végül csak az ötödik helyen ért célba. Őt Sergio Perez követte a hatodikon, miután hősiesen tartotta magát betegen is ilyen rettentő nehéz párás körülmények között.

Dicséretes volt Stoffel Vandoorne teljesítménye, aki behozta a McLarent a hetedik helyre, miközben Fernando Alonso csak 11. lett. Nyolcadikként és kilencedikként a Williams pilótái, Lance Stroll és Felipe Massa értek célba. Ezek a pontok fontosak a brit csapat számára, hiszen a pontversenyben a Toro Rosso és a Renault a nyakán vannak. Esteban Oconé az utolsó pont a tizedik hellyel, pedig nem indult egyszerűen a verseny számára. A francia még a rajtnál beszorult Perez és Massa autója közé, s mikor autója összeért a Williams-szel, defektet kapott. Ezután összeszedte magát és nagyszerű teljesítménnyel bevitte a Force Indiát az első tíz közé. Kimi Raikkönen mellett Carlos Sainz nem tudott célba érni. A spanyol pilóta autójának motormeghibásodása miatt volt kénytelen kiállni.

A mezőny marad Ázsiában, de máris utazik a következő futam helyszínére, a felkelő nap országába. Alig egy hét múlva (2017. október 8.) Japánban mérkőznek meg ugyanis egymással a Forma-1-es pilóták. 2016-ban Nico Rosberg nyert, s a mostani nyertes Max Verstappen lett a második. Szomorú évforduló következik, három évvel ezelőtt ezen a futamon szenvedett súlyos sérülést Jules Bianchi, s végül 2015. július 17.-én távozott végleg az égi versenypályákra.

2017-es Malajziai Forma-1-es Nagydíj eredménye
1. Max Verstappen Red Bull 1:30:01.290
2. Lewis Hamilton Mercedes + 12.770
3. Daniel Ricciardo Red Bull + 22.519
4. Sebastian Vettel Ferrari + 37.362
5. Valtteri Bottas Mercedes + 56.021
6. Sergio Perez Force India + 1:18.630
7. Stoffel Vandoorne McLaren + 1 kör
8. Lance Stroll Williams + 1 kör
9. Felipe Massa Williams + 1 kör
10. Esteban Ocon Force India + 1 kör
11. Fernando Alonso McLaren + 1 kör
12. Kevin Magnussen Haas + 1 kör
13. Romain Grosjean Haas + 1 kör
14. Pierre Gasly Toro Rosso + 1 kör
15. Jolyon Palmer Renault + 1 kör
16. Nico Hülkenberg Renault + 1 kör
17. Pascal Wehrlein Sauber + 1 kör
18. Marcus Ericsson Sauber + 2 kör
19. Carlos Sainz Toro Rosso Nem ért célba
20. Kimi Raikkönen Ferrari Nem ért célba

A világbajnokság eredménye a Malajziai Nagydíj után
Pilóták:
1. Lewis Hamilton 281 pont
2. Sebastian Vettel 247 pont
3. Valtteri Bottas 222 pont
4. Daniel Ricciardo 177 pont
5. Kimi Raikkönen 138 pont
6. Max Verstappen 93 pont
7.Sergio Perez 76 pont
8. Esteban Ocon 57 pont
9. Carlos Sainz 48 pont
10. Nico Hülkenberg 34 pont

Konstruktőrök:
1. Mercedes 503 pont
2. Ferrari 385 pont
3. Red Bull 270 pont
4. Force India 133 pont
5. Williams 65 pont
6. Toro Rosso 52 pont
7. Renault 42 pont
8. Haas 37 pont
9. McLaren 23 pont
10. Sauber 5 pont

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!