7,004 km, 20 kanyar, 310 km/órás végsebesség, számokban nem mérhető izgalom és változatosság. Ezek jellemzik évről évre a Spa-Francorchamps versenypályán megrendezésre kerülő Belga Nagydíjat. A legutóbbit a helyszínen követhettük figyelemmel a Shell jóvoltából.

Az Ardennek erdei felett gyorsan mozognak a felhők, szinte bármikor lezúdulhat egy kiadósabb égi áldás, ahogyan az a pénteki szabadedzéseken is megtörtént. A legintenzívebben persze akkor esett, amikor a Ferrari boxlátogatásán vettünk részt, így utána csurom vizesen hallgathattuk Marc Gené, Mattia Binotto és Cara Tredget interjúját a Shell, Eau Rouge melletti rendezvényházában. Itt helyet kapott egy professzionális versenyszimulátor is, amellyel a vállalkozó kedvű vendégek mellett Gené is megtett néhány kört a sajtó kamerái előtt. A jelen lévő publikum hangos nevetésben tört ki, miután a spanyol tesztpilóta megpördülését követően gyorsan kikapcsolták a gépet…

Szombatra és vasárnapra meglepően tiszta, napsütéses idő köszöntött be. Az ég gyönyörű kék színben pompázott, míg az esőfelhőket ezúttal máshová osztotta be Zeusz, az időjárás istene. Az Eau Rouge-nál saját lelátóval is rendelkezett a Shell, ezáltal remek szögből csodálhattuk a hétvége legfontosabb történéseit. Döbbenetes volt látni a legendás kanyarkombináció meredekségét, nem is beszélve Räikkönen „az év előzése” gyanús manőveréről a 300. versenyét teljesítő Schumacher ellen. A rajtot követő csörömpölést szándékosan nem említem, hiszen azt nem premier plánban láttuk, de ez semmit sem változtat azon tényen, hogy ismét egy klasszikussal bővült a Formula-1 históriáskönyve.

A helyszínen készült nagy felbontású fényképeinket az Autó-Motor Facebook oldalán, a Galériában megtekinthetők.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!