„Nincs pontos magyarázatom (arra, hogy most versenyeket nyerek és pole pozíciókat szerzek), máskülönben már a szezon korábbi részében így tettem volna. Lewis a szezon első részében fölényben volt, de sokat dolgoztam ezen, s elégedett vagyok, hogy megfordult a helyzet. Szükségem volt erre és jelenleg minden rendben van. Örülök ennek és most már szeretném megnyerni a következő futamot is Abu-Dzabiban.” – szögezte le Rosberg. Újfent nem jött be az időjárás jelentés a hétvégére. Szerencsére rossz idő nem hátráltatta a Forma-1-es résztvevőket, különösebb bonyodalom és sajnos izgalom nélkül telt el a verseny. A hétvége szombatja nagyobb szórakozást hozott a nézők számára, mint a verseny. Igaz, ehhez Alonso pálya széli napozása és a dobogón való fotózkodása is kellett Button társaságában.

Nico Rosberg ismétli a 2014-es évadot, amikor is a német pilóta szezon közbeni formájához képest megerősödve zárta az évet. Brazíliában tavaly is Rosberghez került a győztes trófea és a mostani futamhoz hasonlóan hibátlan versenyt futott. Győzelmével Rosberg bebiztosította ezüstérmes helyezését az egyéni ponttáblán. Nico Rosberg dominánsan versenyzett, Hamilton pedig arról panaszkodott, hogy nem tudja csapattársát beérni ezen a pályán és kérte, hogy más stratégiát alkalmazzanak nála, hátha azzal megelőzheti Rosberget. A végén a brit feladta a küzdelmet és elfogadta a második helyet. Bár az egyéni ponttábla második helye elúszott, de Vettel most is boldog és elégedett volt a futam végén. Magányosan körözött és a Mercedesektől messze leszakadva ért célba a harmadik helyen. Ez volt a német pilóta idei 13. dobogós helyezése. Vettelt csapattársa, Kimi Raikkönen követi a negyedik helyen.

Felipe Massának ezúttal nem sikerült az a szép eredmény, mint tavaly. A brazil versenyző csak nyolcadik lett, szemben tavalyi harmadik helyével. Valtteri Bottas lett a jobb Williams pilóta, s bár csak ötödik tudott lenni Raikkönen mögött, az egyéni ponttáblán egy ponttal mégis megelőzi honfitársát a negyedik helyen. A Williams idén is nagyszerű munkát végez, jó úton halad afelé, hogy ismét a konstruktőri tábla harmadik helyén végezzen.

Nico Hülkenberg ért célba a hatodik helyen. A német pilótát kielőzte Danyiil Kvjat, de a bokszbeállások első körében visszaelőzte az oroszt és ezután már maga mögött tudta tartani a Red Bull pilótáját. Az első tizet Romain Grosjean és Max Verstappen zárja. A fiatal holland ismét kimutatta a foga fehérjét. Merész előzéseket mutatott be Sergio Perez és Felipe Nasr kárára, de végül megérte, mert egy pontot szerzett magának és csapatának.

2015-ös Brazil Forma-1-es Nagydíj eredménye

1. Nico Rosberg Mercedes 1:31:09.090 2. Lewis Hamilton Mercedes + 7.756 3. Sebastian Vettel Ferrari + 14.244 4. Kimi Raikkönen Ferrari + 47.543 5. Valtteri Bottas Williams + 1 kör 6. Nico Hülkenberg Force India + 1 kör 7. Danyiil Kvjat Red Bull + 1 kör 8. Felipe Massa Williams + 1 kör 9. Romain Grosjean Lotus + 1 kör 10. Max Verstappen Toro Rosso + 1 kör 11. Pastor Maldonado Lotus + 1 kör 12. Daniel Ricciardo Red Bull + 1 kör 13. Sergio Perez Force India + 1 kör 14. Felipe Nasr Sauber + 1 kör 15. Jenson Button McLaren + 1 kör 16. Fernando Alonso McLaren + 1 kör 17. Marcus Ericsson Sauber + 2 kör 18. Will Stevens Marussia Ferrari + 4 kör 19. Alexander Rossi Marussia Ferrari + 4 kör 20. Carlos Sainz Toro Rosso Nem ért célba

A Forma-1-es cirkusz halad tovább, két hét múlva a szezonzáró futam következik a Yas Marina pályán. Az Abu-Dzabi Nagydíj 2015. november 29.-án én ad otthont az utolsó futamnak. A világbajnoki címek sorsa eldőlt, csendes levezetése lesz ez a szezonnak.

A világbajnokság eredménye a Brazil Nagydíj után

Pilóták: 1. Lewis Hamilton 363 pont 2. Nico Rosberg 297 pont 3. Sebastian Vettel 266 pont 4. Valtteri Bottas 136 pont 5. Kimi Raikkönen 135 pont 6. Felipe Massa 121 pont 7. Danyiil Kvjat 94 pont 8. Daniel Ricciardo 84 pont 9. Sergio Perez 68 pont 10. Nico Hülkenberg 52 pont Konstruktőrök: 1. Mercedes 660 pont 2. Ferrari 401 pont 3. Williams 257 pont 4. Red Bull 178 pont 5. Force India 120 pont 6. Lotus 73 pont 7. Toro Rosso 66 pont 8. Sauber 36 pont 9. McLaren 27 pont 10. Manor 0 pont

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!