„Forma-1-es győztes vagyok! Még mindig elég szürreálisan hangzik, mert olyan gyorsan történtek a dolgok a végén. Harmadik voltam egy ideig, majd minden elég izgalmasan alakult…Nagyszerű eredményt értünk el ma az első és harmadik hellyel – amit próbálunk kiélvezni – de még mindig van min dolgoznunk. Ez jó motivációt adhat a fiúknak, hogy még keményebben dolgozzanak, s biztos vagyok abban, hogy még jobbak leszünk a következő futamokon.” – szögezte le a széles mosolyú győztes.

Nem mondhatnánk, hogy unalmas volt a Kanadai Nagydíj. Mindjárt a verseny rajtja után egy baleset borzolta az idegeket. A Marussia két pilótája karambolozott össze és lepte el a pályát törmelékkel. A biztonsági autó mögött körözve kezdte így el a mezőny a versenyt. A szezon eddigi eredményeiből kiindulva azt várta mindenki, hogy vajon a második helyről rajtoló Lewis Hamilton ki tudja-e előzni egyik kedvenc pályáján csapattársát, Nico Rosberget. Sokáig le is foglalta a nézőket a két pilóta csatája, ami végül azzal ért véget, hogy Lewis Hamiltonnak fel kellett adnia versenyt hátsó fék problémákkal.

A verseny felénél mindkét Mercedes elerőtlenedett, mint később kiderült a vezérlőelektronika melegedett túl az autókban. Hamilton kiesése után a még mindig az első helyen autózó, de már a gyenge motortól szenvedő Nico Rosberget így könnyedén előzte ki Daniel Ricciardo, s szerezte meg az első helyet. Rosberg azonban a második helyért járó pontokkal még így is 22 pontosra növelte előnyét a nullázó Lewis Hamiltonhoz képest az egyéni ponttáblán. Nehéz lesz lefaragni ezt a hátrányt az idén négy győzelmet begyűjtő britnek. Főleg, ha a Red Bullok megerősödnek. Márpedig mostani két dobogós helyük ezt sejteti egy olyan pályán, amelytől a legkevesebbet várták az idei szezonban. Jenson Button, 2011 Kanadai Nagydíj-győztese, hozta célba McLarenjét a negyedik helyen. A brit pilótát Nico Hülkenberg és Fernando Alonso követi az ötödik és hatodik helyen. A Ferrari ismét nem remekelt. Az eddig igencsak jól teljesítő Force India pilótája kielőzte a patinás olasz csapat világbajnokát. Kimi Raikkönen, aki alatt állítólag igencsak rezeg a léc a Ferrarinál, csak a tizedik, egyetlen pontot érő helyen ért célba. Fernando Alonso ennek ellenére úgy nyilatkozott, hogy még így is szerencsések, hogy egy ilyen futamon sok pontot szereztek.

A versenyen kétszer is pályára kellett küldeni a biztonsági autót. Az első körben bekövetkezett baleset után a verseny vége felé Perez és Massa balesetét követően ment pályára a Bernd Maylander vezette Mercedes. Felipe Massa hátulról eltalálta Sergio Perez autóját, pedig korábban mindketten esélyesek lehettek volna a dobogóra. Bár mindkét autó csúnyán összetört, a pilóták komolyabb sérülés nélkül megúszták az esetet. Utólag kiderült, hogy Perez hibázott, így a mexikói pilóta öt rajthelyes büntetést kapott a következő futamra. Massa rendkívül csalódott volt, remélte a Force India pilótája tanult az esetből.

2014-es Kanadai Forma-1-es Nagydíj eredménye

1. Daniel Ricciardo Red Bull 1:39:12.830 2. Nico Rosberg Mercedes + 4.236 3. Sebastian Vettel Red Bull + 5.247 4. Jenson Button McLaren + 11.755 5. Nico Hülkenberg Force India + 12.843 6. Fernando Alonso Ferrari + 14.869 7. Valtteri Bottas Williams + 23.578 8. Jean-Eric Vergne Toro Rosso + 28.026 9. Kevin Magnussen McLaren + 29.254 10. Kimi Raikkönen Ferrari + 53.678 11. Sergio Perez Force India + 1 kör 12. Felipe Massa Williams + 1 kör 13. Adrian Sutil Sauber + 1 kör 14. Esteban Gutierrez Sauber + 6 kör 15. Romain Grosjean Lotus Nem ért célba 16. Danyiil Kvjat Toro Rosso Nem ért célba 17. Lewis Hamilton Mercedes Nem ért célba 18. Kamui Kobajasi Caterham Nem ért célba 19. Pastor Maldonado Lotus Nem ért célba 20. Marcus Ericsson Caterham Nem ért célba 21. Max Chilton Marussia Nem ért célba 22. Jules Bianchi Marussia Nem ért célba

Kanada után a csapatok visszatérnek Európába, hiszen két hét múlva (2014. június 22.) egy visszatérő pályán állnak majd rajthoz, Ausztriában, Spielbergben. 2003-ban rendeztek utoljára futamot ezen a helyszínen, de a dohányreklámok tilalma miatt kikerült a versenynaptárból. Később a Red Bullé lett a pálya, s Dietrich Mateschitz nyomására visszakerült oda, komoly konkurenciát jelentve a hazai nagydíjuknak.

A világbajnokság eredménye a 7. futam után

Egyéni: 1. Nico Rosberg 140 pont 2. Lewis Hamilton 118 pont 3. Daniel Ricciardo 79 pont 4. Fernando Alonso 69 pont 5. Sebastian Vettel 60 pont 6. Nico Hülkenberg 57 pont 7. Jenson Button 43 pont 8. Valtteri Bottas 40 pont 9. Kevin Magnussen 23 pont 10. Sergio Perez 20 pont Konstruktőrök: 1. Mercedes 258 pont 2. Red Bull 139 pont 3. Ferrari 87 pont 4. Force India 77 pont 5. McLaren 66 pont 6. Williams 58 pont 7. Toro Rosso 12 pont 8. Lotus 8 pont 9. Marussia 2 pont

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!