„Nagyszerű érzés, alig hiszem el. Remek verseny volt. Köszönetet kell mondanom, a csapatnak azért, hogy ilyen jó autót adtak nekem. Az első versenyem során győzni csodálatos!” – lelkendezett a 18 éves Verstappen. A Red Bull nagyon elégedett lehet ezen a hétvégén. Mindkét pilótája nagyszerűen ment, a csapat mások által vitatott döntése helyesnek bizonyult és még a fiókcsapat Toro Rosso pilótái is a legjobbat hozták ki magukból és pontszerző helyen értek célba.
A Ferrarinak végre sikerült túllépnie az eddigi peches sorozatán, s ezúttal mindkét pilótája célba ért, ráadásul dobogós helyen. Bár a versenygyőzelem még várat magára, de legalább most már Vettel és Raikkönen is versenykörülmények között mutathatta meg, hogy mire is képes.

A Mercedest végül Spanyolországban érte utol a végzete. Az első négy futamon győzedelmeskedő Nico Rosberg ezúttal nemhogy nem győzött, de még dobogóra sem állhatott. A rajtnál az első pozícióból startoló csapattársát, Lewis Hamiltont, mindjárt az elején kielőzte Rosberg. Hamilton ezt nem hagyhatta, tudta, még a verseny elején kell visszaelőznie, ha végre ő is nyerni szeretne idén. Előzés közben azonban letért a pálya szélén lévő fűre, ahol tapadás híján megpördült, s magával rántotta Rosberg Mercedes-szét is.

Miután a Mercedes párosa kiesett, a Red Bull és a Ferrari között látszott eldőlni a verseny. A különböző versenystratégiák vezettek végül oda, hogy Verstappen és Raikkönen az élen haladt, miközben Vettel és Ricciardo mögöttük küzdöttek. Vettel javára akkor dőlt el a verseny, amikor az ausztrál defektet kapott az utolsó körben, de még így is a negyedik helyre tudta célba kormányozni autóját. E négyes mögött viszonylag eseménytelen verseny telt. Valtteri Bottas magányosan ért célba az ötödik helyen. Őt Carlos Sainz követte a hatodikon. A Toro Rosso spanyolja hazai nagydíján futotta Forma-1-es pályafutása legjobb eredményét.

Sergio Perez értékes pontokat szerzett hetedik helyezésével a Force India számára. Felipe Massa a 18. helyről rajtolva átverekedte magát a mezőnyön és végül nyolcadik lett. Jenson Button és Danyiil Kvjat zárja az első tizet. A két Red Bull és a két Toro Rosso pilóta közül az övé a leggyengébb szereplés. Az orosz pilóta ezzel végleg megkapta a választ arra, hogy mennyi esélye lehet a Red Bullhoz való visszatérésre.

2016-os Spanyol Forma-1-es Nagydíj eredménye

1. Max Verstappen Red Bull 1:41:40.017 2. Kimi Raikkönen Ferrari + 0.616 3. Sebastian Vettel Ferrari + 5.581 4. Daniel Ricciardo Red Bull + 43.950 5. Valtteri Bottas Williams + 45.271 6. Carlos Sainz Toro Rosso +1:01.395 7. Sergio Perez Force India +1:19.538 8. Felipe Massa Williams +1:20.707 9. Jenson Button McLaren + 1 kör 10. Danyiil Kvjat Toro Rosso + 1 kör 11. Esteban Gutierrez Haas + 1 kör 12. Marcus Ericsson Sauber + 1 kör 13. Jolyon Palmer Renault + 1 kör 14. Kevin Magnussen Renault + 1 kör 15. Felipe Nasr Sauber + 1 kör 16. Pascal Wehrlein Manor + 1 kör 17. Rio Haryanto Manor + 1 kör 18. Romain Grosjean Haas Nem ért célba 19. Fernando Alonso McLaren Nem ért célba 20. Nico Hülkenberg Force India Nem ért célba 21. Lewis Hamilton Mercedes Nem ért célba 22. Nico Rosberg Mercedes Nem ért célba Leggyorsabb köridő: Danyiil Kvjat (Toro Rosso), 1 perc 26.948 másodperc (53. kör)

Spanyolország után két múlva egy ikonikus helyszín következik. Május végén ugyanis a luxus és csillogás hazájába, a szponzorok kedvenc helyszínére, Monacóba érkezik a Forma-1-es cirkusz. Az elmúlt három évben zsinórban Nico Rosberg nyert Monacóban. A mostani balesetet követően ott már várhatóan óvatosabbak lesznek a Mercedes pilóták, de azt azért senki sem gondolhatja, hogy Hamilton ölbe tett kézzel nézi, hogy Nico Rosberg versenyt versenyre nyerve végül hazaviszi az egyéni világbajnoki címet!

A világbajnokság eredménye a Spanyol Nagydíj után

Pilóták: 1. Nico Rosberg 100 pont 2. Kimi Raikkönen 61 pont 3. Lewis Hamilton 57 pont 4. Sebastian Vettel 48 pont 5. Daniel Ricciardo 48 pont 6. Max Verstappen 38 pont 7. Felipe Massa 36 pont 8. Valtteri Bottas 29 pont 9. Danyiil Kvjat 22 pont 10. Romain Grosjean 22 pont Konstruktőrök: 1. Mercedes 157 pont 2. Ferrari 109 pont 3. Red Bull 94 pont 4. Williams 65 pont 5. Toro Rosso 26 pont 6. Haas 22 pont 7. Force India 14 pont 8. McLaren 12 pont 9. Renault 6 pont

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!