Jenson Button ma duplán ünnepelhet, hiszen 200. Forma-1-es nagydíján nyerte meg a 26. Magyar Nagydíjat az esőáztatta Hungaroringen. A brit pilóta tényleg elmondhatja, hogy az életben egyszer fent, egy lent vagyunk. Az utóbbi két nagydíjon ugyanis először a csapatának, majd a technika ördögének köszönhetően esett ki, most viszont minden összevágott és 2006 után immár másodszorra állhatott fel a Hungaroring dobogójának legtetejére. A második helyezett Sebastian Vettel sem búslakodhat, mert bár nem nyerte meg a futamot, mégis növelni tudta előnyét az egyéni ponttáblán. A bronzérmes helyezés Fernando Alonsoé lett a Ferraritól.  „Valamilyen oknál fogva szeretem az ilyen időjárási körülményeket. Nagyszerű lépés volt a csapattól, hogy jó időben tették fel nekem a lágy abroncsokat. Egészében véve nagyszerű hétvége áll mögöttünk.” – szögezte le Button.

A Magyar Nagydíjra egyáltalán nem jellemző hűvös és esős körülmények közt kezdődött meg a 70 körös futam. A megfelelő abroncsok kiválasztása így elég nagy fejtörést okozott a csapatoknak. Már a rajtnál sem lehetett tudni, hogy az intermediate vagy a lágy abroncsok a megfelelőbbek. Az egész verseny alatt ment a találgatás, s Lewis Hamilton, valamint Mark Webber is egyszer áldozatul esett csapatuk rossz választásának. Utólag kiderült a száradó pályán a szuperlágy abroncsok bizonyultak a legjobb választásnak.

Bárhogy igyekezett Vettel, továbbra se tudott győzelmet aratni a Hungaroringen Bárhogy igyekezett Vettel, továbbra se tudott győzelmet aratni a Hungaroringen

A Red Bullnak nem kedveznek a hűvösebb időjárási körülmények, pláne az esős versenyek, mégis olyan szerencséje van, hiszen ha nem a címvédő pilótája, Sebastian Vettel nyer, akkor más és más pilóta, így a pontok nem egy adott pilótához, hanem több különbözőhöz mennek. Így alakulhatott ki az a faramuci helyzet, hogy Sebastian Vettel előnye mostani második helyével nőtt a ponttáblán második csapattárs, Mark Webberhez képest 85 pontra. Bár Vettel nem volt maradéktalanul boldog ezüstérmes helyével, mégis elég nagy nyugalommal utazhat el megérdemelt nyári szabadságára.

Mark Webber erejéből tisztes helytállásra futotta Mark Webber erejéből tisztes helytállásra futotta

Ami egyértelművé vált a vasárnapi futam után, az az, hogy a Red Bull mögött a McLaren a második legerősebb csapat. A versenyen a wokingi csapat mindkét pilótája küzdött a helyekért. Lewis Hamilton többször is vezette a mezőnyt. Jenson Button jobb gumiválasztása azonban meghozta számára a várva várt eredményt. A két pilóta egyszer késhegyre menő csatát is vívott egymással, a kerekek is majdnem összeértek, de végül Hamilton került ki vesztesként. Ezután csapata rossz abroncsokat rakott fel neki és amikor kénytelen volt ismét bemenni kerékcserére, megpecsételődött a brit pilóta sorsa. Egy bokszutca áthajtásos büntetés – melyet egy óvatlan manőver miatt kapott – pedig feltette az i-re a pontot. Hamilton végül Alonso mögött a negyedik helyen ért célba.

Vettel növelte előnyét a bajnokságban, Button joggal örülhet, Alonso meg kezd visszaszokni a dobogóra Vettel növelte előnyét a bajnokságban, Button joggal örülhet, Alonso meg kezd visszaszokni a dobogóra

Érdemes szót ejteni Paul di Resta és Sebastien Buemi teljesítményéről is. Előbbi hetedik lett, míg utóbbi a rajtrács 23. helyéről rajtolva szerezte meg a nyolcadik helyezést.

Magyar Forma-1-es Nagydíj végeredménye

1. Jenson Button McLaren 1:46:42.337 2. Sebastian Vettel Red Bull + 3.588 3. Fernando Alonso Ferrari + 19.819 4. Lewis Hamilton McLaren + 48.338 5. Mark Webber Red Bull + 49.742 6. Felipe Massa Ferrari + 1:23.176 7. Paul di Resta Force India + 1 kör 8. Sebastien Buemi Toro Rosso + 1 kör 9. Nico Rosberg Mercedes + 1 kör 10. Jaime Alguersuari Toro Rosso + 1 kör 11. Kamui Kobajasi Sauber + 1 kör 12. Vitalij Petrov Renault + 1 kör 13. Rubens Barrichello Williams + 2 kör 14. Adrian Sutil Force India + 2 kör 15. Sergio Perez Sauber + 2 kör 16. Pastor Maldonado Williams + 2 kör 17. Timo Glock Virgin + 4 kör 18. Daniel Ricciardo HRT + 4 kör 19. Jerome d’Ambrosio Virgin + 5 kör 20. Vitantonio Liuzzi HRT + 5 kör 21. Heikki Kovalainen Lotus Nem ért célba 22. Michael Schumacher Mercedes Nem ért célba 23. Nick Heidfeld Renault Nem ért célba 24. Jarno Trulli Lotus Nem ért célba

A Forma-1-es mezőny a Magyar Nagydíj után kiveszi éves rendes nyári szabadságát. Legközelebb egy hónap múlva, 2011. augusztus 28.-án a Belga Nagydíjon állnak ismét csatasorba a csapatok.

A világbajnokság eredménye a Magyar Nagydíj után

Pilóták: 1. Sebastian Vettel 234 pont 2. Mark Webber 149 pont 3. Lewis Hamilton 146 pont 4. Fernando Alonso 145 pont 5. Jenson Button 134 pont 6. Felipe Massa 70 pont 7. Nico Rosberg 48 pont 8. Nick Heidfeld 34 pont 9. Vitalij Petrov 32 pont 10. Michael Schumacher 32 pont Konstruktőrök: 1. Red Bull 383 pont 2. McLaren 280 pont 3. Ferrari 215 pont 4. Mercedes 80 pont 5. Renault 66 pont 6. Sauber 35 pont 7. Force India 26 pont 8. Toro Rosso 22 pont 9. Williams 4 pont