A McLaren elégedett lehet, hiszen az angol-német csapat a hosszú nyári szünetet követően ott folytatta, ahol abbahagyta, a csúcson. Lewis Hamilton magyarországi győzelmét követően ezúttal a csapat másik pilótája, Jenson Button viheti haza a győztes trófeát. „Nagyszerű ez a hétvége a csapat és magam számára. Jó ez a 25 pont, s ha továbbra is így tudunk harcolni a győzelmekért, még van egy kis esély arra, hogy a világbajnoki címért küzdjek. Monza előtt azonban nem gondolok a világbajnokságra. A lehető legjobb munkát akarjuk elvégezni és a lehető legtöbb pontot hazavinni. Ahogy a futam előtt is mondtam, nagyon hosszú az út a világbajnoki címig, de a mai nap bebizonyította, hogy nagyon-nagyon könnyen visszaszerezhetünk 25 pontot.” – szögezte le Button.

A belga futamnak már a rajtja sem volt problémamentes, hiszen a sokáig égő piros lámpáknak köszönhetően Pastor Maldonado kiugrott a rajtnál, ezzel megzavarva az előtte rajtolókat. A rajtot követően az első kanyar előtt egy nagy baleset szemtanúi lehettünk. Romain Grosjean ugyanis áthúzta autóját a pályán a La Source kanyar felé menet, s így összeütközött Lewis Hamilton McLarenjével. Fernando Alonso és Sergio Perez is belekeveredett a balesetbe, s talán a spanyol járt a legrosszabbul, aki hátfájása miatt nem is tudott egy darabig magától kiszállni versenyautójából. Végül a spanyol komolyabb sérülés nélkül megúszta a törést-zúzást. Kamui Kobajashi és Pastor Maldonado is belement a törmelékbe, ami nem tett túl jót a két autónak és kerekeinek. Bár mindketten folytatni tudták a versenyt, Maldonado később kiesett, mikor Timo Glock Marussiájával ütközött.

Fermando Alonso nem csak azért járt rosszul, mert ő kapta a legnagyobb ütést a rajt utáni nagy balesetben, hanem azért is, mivel Sebastian Vettel második helyezésének köszönhetően a ferraris pilóta előnye a világbajnokságban 24 pontra csökkent német riválisával szemben. A versenyen az egy bokszbeállásos stratégia bizonyult nyerőnek, s ez segítette hozzá Vettelt is kitűnő eredményéhez. A legjobb versenyzést a verseny vége felé láthattuk, amikor is Kimi Raikkönen egy nagyon látványos előzést produkált. A finn pilóta Michael Schumachert előzte meg az Eau Rouge-ban. Schumacher egyébként nagyon jó hasznát vette a Mercedes DRS-ének, hiszen többször is visszaverte az előzési kísérleteket. Kimi Raikkönen az előzést követően messze elhúzott riválisaitól, Hülkenbergtől, Massától és Webbertől, akik kielőzték Michael Schumachert, miután a hétszeres világbajnok bement a bokszba kerékcserére. Végül a német veterán a hetedik helyen ért célba Mercedes-szével.

A szombati időmérő edzést követően úgy tűnt, hogy a Sauber kitűnő eredményt tehet le az asztalra, de helyette a Toro Rosso viheti el a pálmát. Mindkét pilótája pontszerző helyen ért célba, Vergne a nyolcadik, míg Ricciardo a kilencedik helyen. A Force India a konstruktőrök között a hetedik helyre ugrott pilótái remek teljesítményét követően. Hülkenberg a negyedik lett, míg Paul di Resta a tizedik helyért járó utolsó pontot gyűjtötte be maga és csapata számára.

Belga Forma-1-es Nagydíj eredménye

1. Jenson Button McLaren 1:29:08.530 2. Sebastian Vettel Red Bull + 13.624 3. Kimi Räikkönen Lotus + 25.334 4. Nico Hülkenberg Force India + 27.843 5. Felipe Massa Ferrari + 29.845 6. Mark Webber Red Bull + 31.244 7. Michael Schumacher Mercedes + 53.374 8. Jean-Eric Vergne Toro Rosso + 58.865 9. Daniel Ricciardo Toro Rosso + 1:02.982 10. Paul di Resta Force India + 1:03.783 11. Nico Rosberg Mercedes + 1:05.111 12. Bruno Senna Williams + 1:11.529 13. Kamui Kobajasi Sauber + 1:56.119 14. Vitalij Petrov Caterham + 1 kör 15. Timo Glock Marussia + 1 kör 16. Charles Pic Marussia + 1 kör 17. Heikki Kovalainen Caterham + 1 kör 18. Pedro de la Rosa HRT + 1 kör 19. Narain Karthikeyan HRT Nem ért célba 20. Pastor Maldonado Williams Nem ért célba 21. Romain Grosjean Lotus Nem ért célba 22. Lewis Hamilton McLaren Nem ért célba 23. Fernando Alonso Ferrari Nem ért célba 24. Sergio Perez Sauber Nem ért célba Leggyorsabb kör: Bruno Senna, 1:52.822

A Forma-1-es mezőny nem pihenhet. Belgiumból egyből az Olasz Nagydíj helyszínére, Monzába utaznak a Forma-1-es csapatok. A Ferrari hazai versenyén mindenki a maranellóiak győzelmét várja, bár tavaly Sebastian Vettel vihette haza a győztesnek járó trófeát. A Ferrari Fernando Alonso bronzérmes helyezésével vigasztalódhatott. Így különösen fontos a csapat számára, hogy Alonso a nagy baleset ellenére rajthoz állhat alig egy hét múlva a csapat hazai futamán Monzában.

A világbajnokság eredménye a Belga Nagydíj után

Pilóták: 1. Fernando Alonso Ferrari 164 pont 3. Sebastian Vettel Red Bull 140 pont 3. Mark Webber Red Bull 132 pont 4. Kimi Räikkönen Lotus 131 pont 5. Lewis Hamilton McLaren 117 pont 6. Jenson Button McLaren 101 pont 7. Nico Rosberg Mercedes 77 pont 8. Romain Grosjean Lotus 76 pont 9. Sergio Perez Sauber 47 pont 10. Michael Schumacher Mercedes 35 pont Konstruktőrök: 1. Red Bull 272 pont 2. McLaren 218 pont 3. Lotus 207 pont 4. Ferrari 199 pont 5. Mercedes 112 pont 6. Sauber 80 pont 7. Force India 59 pont 8. Williams 53 pont 9. Toro Rosso 12 pont

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!