A Red Bull megerősödve tért vissza a nyári szünetből, s mindjárt az első futamon, a Belga Nagydíjon kettős győzelmet aratott Sebastian Vettel és Mark Webber révén. A Red Bull párosán majdnem kifogtak gyorsan kopó abroncsaik, de végül pályafutása egyik legszebb kettős győzelmét gyűjthette be a vörös bika csapata. Vettel idei hetedik győzelmével már 92 pontosra növelte előnyét csapattársához képest, így gyakorlatilag már a markában érezheti második világbajnoki címét. A bronzérmes helyen a hungaroringi győztes, Jenson Button ért célba bizonyítva, hogy nem csak változékony körülmények között tud jól teljesíteni.

„Minden kört élveztem ma…ha az autó azt teszi, amit te is akarsz, akkor ez a hely igazán nagy élvezet. Jó, hogy ezúttal célba értem és idén nem karamboloztam.” – szögezte le Vettel utalva a tavalyi balesetére.

Remekelt az edzésen Bruno Senna, a rajtnál már kevésbé Remekelt az edzésen Bruno Senna, a rajtnál már kevésbé

Élvezetesre sikeredett a Belga Nagydíj esőzés nélkül is. Mindjárt a rajtnál meglepetésre Nico Rosberg tört az élre, miközben Mark Webber visszaesett a mezőnyben. A verseny egyik legnagyobb vesztese a McLaren pilótája, Lewis Hamilton, a tavalyi győztes, volt, aki a Les Combes kanyarban karambolozott Kamui Kobajasi autójával, majd nekicsapódott a pálya szélének. Bár Hamilton nem sérült meg a látványos ütközésben, a biztonsági autót mégis kiküldték a pályára. Lewis Hamilton drága árat fizetett ezért, hiszen mivel nem szerzett pontokat, ketten is kielőzték az egyéni ponttáblán, így a harmadikról az ötödik helyre esett vissza.

Vettel újabb győzelemnek örülhetett Belgiumban Vettel újabb győzelemnek örülhetett Belgiumban

Hamilton csapattársa, Jenson Button viszont a magyar futam után ismét ünnepelhet. Bár ezúttal „csak” a dobogó harmadik fokára állhatott fel, erre nagyon büszke lehet, hiszen a hátsó 13. helyről rajtolva szerezte meg ezt a kitűnő helyezést. Button egyébként úgy gondolja, hogy ha a szombati időmérő edzésen jobb helyezést ér el, vagy ha a verseny első kanyarjában nem sérül meg az autója, akkor akár az aranyérmes helyet is megszerezhette volna.

Webber második helyével továbbra is Vettel legádázabb üldözője Webber második helyével továbbra is Vettel legádázabb üldözője

A versenyhétvégén nagy figyelem hárult a jubiláló Michael Schumacherre, aki az utolsó helyről rajtolva bravúros versenyzéssel ért célba az ötödik helyen. Schumacher megmutatta mai teljesítményével, hogy nem véletlenül került hozzá az a hét világbajnoki cím. Megmutatta a fiatalabb generáció tagjainak, hogy majdnem dupla annyi évesen is lehet gyorsnak lenni az autósportok krémjének számító Forma-1-ben.

Button újra ott van a dobogón - a két Red Bull mellett Button újra ott van a dobogón – a két Red Bull mellett

Schumacher fiatal csapattársa, Nico Rosberg hatodik lett Adrian Sutil és Felipe Massa előtt. Az utolsó tizet Vitalij Petrov és a venezuelai Pastor Maldonado zárja. Közülük Maldonado teljesítménye a kiemelkedő, hiszen pontszerző helyre kormányozta célba kevésbé versenyképes Williams-szét. A Nick Heidfeldet váltó Bruno Senna a meggyőző hetedik helyről rajtolhatott el a futamon, de mivel balesetet okozott az első kanyarban, így bokszutca áthajtásos büntetést kapott és végül csak a 13. helyen ért célba.

Belga Forma-1-es Nagydíj végeredménye

1. Sebastian Vettel Red Bull 1:26:44.893 2. Mark Webber Red Bull + 3.741 3. Jenson Button McLaren + 9.669 4. Fernando Alonso Ferrari + 13.022 5. Michael Schumacher Mercedes + 47.464 6. Nico Rosberg Mercedes + 48.674 7. Adrian Sutil Force India + 59.713 8. Felipe Massa Ferrari + 1:06.076 9. Vitalij Petrov Renault + 1:11.917 10. Pastor Maldonado Williams + 1:17.615 11. Paul di Resta Force India + 1:23.994 12. Kamui Kobajasi Sauber + 1:31.976 13. Bruno Senna Renault + 1:32.985 14. Jarno Trulli Lotus + 1 kör 15. Heikki Kovalainen Lotus + 1 kör 16. Rubens Barrichello Williams + 1 kör 17. Jerome d’Ambrosio Virgin + 1 kör 18. Timo Glock Virgin + 1 kör 19. Vitantonio Liuzzi HRT + 1 kör 20. Sergio Perez Sauber Nem ért célba 21. Daniel Ricciardo HRT Nem ért célba 22. Lewis Hamilton McLaren Nem ért célba 23. Sebastien Buemi Toro Rosso Nem ért célba 24. Jaime Alguersuari Toro Rosso Nem ért célba

A Forma-1-es szezon utolsó európai futamára, az Olasz Nagydíjra két hét múlva kerül sor Monzában (2011. szeptember 11.). A Ferrari hazai versenyén mindenki a maranellóiak győzelmét várja, hiszen tavaly Alonso ért célba az első helyen, míg Massa bronzérmes lett. A Red Bull és a McLaren idei fölényét látva nagyot kell a vörösöknek alakítania, ha ezúttal is szeretnének dobogós helyen célba érni a tifosi előtt.

A világbajnokság eredménye a Belga Nagydíj után

Pilóták: 1. Sebastian Vettel 259 pont 2. Mark Webber 167 pont 3. Fernando Alonso 157 pont 4. Jenson Button 149 pont 5. Lewis Hamilton 146 pont 6. Felipe Massa 74 pont 7. Nico Rosberg 56 pont 8. Michael Schumacher 42 pont 9. Vitalij Petrov 34 pont 10. Nick Heidfeld 34 pont Konstruktőrök: 1. Red Bull 426 pont 2. McLaren 295 pont 3. Ferrari 231 pont 4. Mercedes 98 pont 5. Renault 68 pont 6. Sauber 35 pont 7. Force India 32 pont 8. Toro Rosso 22 pont 9. Williams 5 pont