A Ferrarinak így végül sikerült megállítania a Red Bullt. A várakozásokkal ellentétben azonban nem a szabálymódosítások segítségével, hanem egy szerelői baki által. Sebastian Vettel ezúttal kénytelen beérni a második hellyel, Mark Webber pedig a harmadikkal.

„Ez nagy lökést ad számunkra.…Tudtuk, hogy Silverstone, éppúgy, mint Barcelona, nehéz lesz számunkra, így mindenkinek nagy motivációt jelent ez a győzelem, és magabiztosságot ad a következő versenyekre.” – szögezte le a versenygyőztes spanyol.

Kitűnő rajt lett a nagy koncentrálás eredménye Vettelnél Kitűnő rajt lett a nagy koncentrálás eredménye Vettelnél

Az időjárás és a szabálymódosítások megkavarták a versenyhétvégét. Az eső csak szombaton nehezítette meg a csapatok dolgát, vasárnap esőáztatta pályán indult a verseny, de a végére verőfényes napsütés lett. Ellenben a befújt diffúzor használatával kapcsolatos bizonytalanság az egész hétvégére rányomta a bélyegét. Végül is a versenyen nem használták a befújt diffúzort, de nem emiatt nem ért célba az első helyen Sebastian Vettel. A versenyen sok szerelői hiba szemtanúja lehettünk, s egy ilyennek esett áldozatul a címvédő világbajnok (Jenson Button és Paul di Resta mellett).

Alonso nyerte, vagy Vettel vesztette el a Brit Nagydíjat? Alonso nyerte, vagy Vettel vesztette el a Brit Nagydíjat?

A vizes pálya miatt köztes esőgumikkal kezdték meg a pilóták a versenyt, majd a 10. kör körül lecserélték azokat száraz abroncsokra. Az élen Fernando Alonso, a kitűnően rajtoló Lewis Hamilton és a két red bullos pilóta, Sebastian Vettel és Mark Webber harcolt a dobogós helyekért. Alonso száraz gumijai nehezen melegedtek fel, így lemaradt a Red Bulloktól, majd Hamilton is megelőzte. Mikor azonban már elég melegek voltak a gumik, Alonso felvette a kesztyűt az éllovasokkal. Kielőzte Hamiltont a DRS segítségével, majd üldözőbe vette a vörös bika autóit is. Mikor azok bokszbeállása lassúra sikerült, az élre ugrott Hamiltonnal a nyomában. Ezután Alonso már megállíthatatlan volt és megszerezte a Ferrari első idei győzelmét.

Webber nem nyugodott bele harmadik helyébe a csapatutasítás ellenére sem. Nem tudta megelőzni Vettelt Webber nem nyugodott bele harmadik helyébe a csapatutasítás ellenére sem. Nem tudta megelőzni Vettelt

Lewis Hamiltont a következő bokszbeállás során viszont megelőzte Sebastian Vettel, majd Mark Webber is miután a McLaren azt kérte a brittől, hogy spóroljon az üzemanyaggal. Webber ezután üldözőbe vette Vettelt is, de visszavett a tempóból, mikor csapata burkoltan utasította, hogy tartson távolságot közte és Vettel között. A lelassult Hamilton nyomába eredt Felipe Massa is, s az utolsó kanyarban, mikor a brazil előzni próbált összeért a két autó, Hamilton nem engedett és végül kikényszerítette Massát a pályáról és beért a célba a negyedik helyen.

Alonso rég állhatott fel a dobogó legfelső fokára Alonso rég állhatott fel a dobogó legfelső fokára

Egyik brit pilótának sem sikerült a megújult hazai pályáján dobogós helyen célba érnie. Lewis Hamilton csak negyedik lett, miközben csapattársa, az ötödik helyen autózó Jenson Button autójának jobb első kerekét a bokszbeállás során nem rögzítették a csapat szerelői megfelelően, így kénytelen volt leparkolni autóját a bokszutca végén. Nico Rosberg lett a hatodik Sergio Perez előtt. Nick Heidfeld végül a nyolcadik helyet szerezte meg a Renault-nak ezen a nehéz hétvégén. Michael Schumacher és Jaime Alguersuari viheti haza az utolsó helyekért járó pontokat. A Brit Nagydíj után látott világot a hír, mely szerint a következő Német Nagydíjtól kezdve már ismét használható lesz a befújt diffúzor (a Ferrari és a Sauber is beadta a derekát). Az Európai Nagydíjtól kezdve tiltott motorelektronikai átprogramozás továbbra is érvényben marad.

Brit Forma-1-es Nagydíj végeredménye

1. Fernando Alonso Ferrari 1:28:41.196 2. Sebastian Vettel Red Bull + 16.511 3. Mark Webber Red Bull + 16.947 4. Lewis Hamilton McLaren + 28.986 5. Felipe Massa Ferrari + 29.010 6. Nico Rosberg Mercedes + 1:00.665 7. Sergio Perez Sauber + 1:05.590 8. Nick Heidfeld Renault + 1:15.542 9. Michael Schumacher Mercedes + 1:17.912 10. Jaime Alguersuari Toro Rosso + 1:19.108 11. Adrian Sutil Force India + 1:19.712 12. Vitalij Petrov Renault + 1:20.681 13. Rubens Barrichello Williams + 1 kör 14. Pastor Maldonado Williams + 1 kör 15. Paul di Resta Force India + 1 kör 16. Timo Glock Virgin + 2 kör 17. Jerome d’Ambrosio Virgin + 2 kör 18. Vitantonio Liuzzi HRT + 2 kör 19. Daniel Ricciardo HRT + 3 kör 20. Jenson Button McLaren Nem ért célba 21. Sebastien Buemi Toro Rosso Nem ért célba 22. Kamui Kobajasi Sauber Nem ért célba 23. Jarno Trulli Lotus Nem ért célba 24. Heikki Kovalainen Lotus Nem ért célba

A Forma-1-es világbajnokság két hét múlva folytatódik a Német Nagydíjjal (2011. július 24.), s utána alig egy hét múlva, július 31.-én, már nálunk (!) a Hungaroringen köröznek a Forma-1-es autók. A nürburgringi és a hockenheimi pálya felváltva rendezhet futamot, így a tavalyi hockenheimi helyszín után idén a Nürburgring ad otthon a Forma-1-nek.

A világbajnokság eredménye a Brit Nagydíj után

Pilóták: 1. Sebastian Vettel 204 pont 2. Mark Webber 124 pont 3. Fernando Alonso 112 pont 4. Lewis Hamilton 109 pont 5. Jenson Button 109 pont 6. Felipe Massa 52 pont 7. Nico Rosberg 40 pont 8. Nick Heidfeld 34 pont 9. Vitalij Petrov 31 pont 10. Michael Schumacher 28 pont Konstruktőrök: 1. Red Bull 328 pont 2. McLaren 218 pont 3. Ferrari 164 pont 4. Mercedes 68 pont 5. Renault 65 pont 6. Sauber 33 pont 7. Toro Rosso 17 pont 8. Force India 12 pont 9. Williams 4 pont