Komolyan azon van a Porsche, hogy rögtön a hosszú távú versenyzésbe való visszatérést jelentő első évben, 2014-ben emlékezetes teljesítményt nyújtson. Már egy ideje dolgoznak az autón, ami most végre nevet is kapott.

A Porsche 919 hybrid név nem véletlen, a gyár új utcai szuperautójához nagyon hasonlít nagy vonalakban a hibrid hajtás. Alapvető eltérés, hogy a versenyautóban egy 2,0 literes lökettérfogatú, négyhengeres, benzines turbómotor dolgozik, egyébként ugyanúgy elöl- és a motor mellett hajt egy-egy elektromotor, amelyek energiáját akkumulátor tárolja. Még mindig nem leplezték le a karosszériát, valószínűleg még nincs meg a csapat főszponzora, a vonalakat továbbra is mintás fólia álcázza.

A bemutatáskor Mark Webber egyébként versenyzőtársaitól eltérően azért nem viseli a csapat overálját, mert hivatalosan az év végéig még a Red Bull alkalmazásában áll, és noha az F1-es csapat már elengedte, szerződésében ki van kötve, hogy december 31-ig nem reklámozhat vetélytársat. Mark Webber mellett Brendon Hartley, Marc Lieb, Timo Bernhard, Romain Dumas és Neel Jani lesznek a Porsche 919 hybrid gyári pilótái a május 11-én induló 2014-es szezonban.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!