Egyedüli gyártóként a Honda fog kombi karosszériás autóval indulni a BTCC-ben, és ilyenre eddig se volt túl gyakran példa, egyedül a Volvo tett így a kilencvenes években a 850-es kombival.

Azt próbálják bizonyítani a japánok, hogy az új Civic Tourer azon kívül hogy praktikus és sokoldalú, menetdinamika tekintetében se marad el az ötajtóstól. Négy hónapja van a Honda Yauasa Racing csapatának a rajtig, és állítólag nem lesz sok dolguk a finomhangolással, mivel a tömeg, a tengelytáv és a felfüggesztés változatlan, épp csak a hossz és az aerodinamika változik minimális mértékben. Az erőforrás a BTCC szabályzatának megfelelően egy 2,0 literes, 300 lóerős turbómotor, amely az első kerekeket hajtja egy hatfokozatú, szekvenciális váltó közbeiktatásával. A Honda tavaly épp csak lemaradt az egyéni bajnoki címről, 2014-ben a kombikkal mindenképpen meg akarják szerezni azt.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!