Ahogy arról korábban beszámolunk, a NASCAR versenysorozat legutóbbi futamának befejezése előtt összeverekedtek a boxban a csapatok, miután Jeff Gordon szándékosan nekiütközött és kilökte a pályáról Clint Bowyert. Most kiosztották a büntetéseket.

Jeff Gordonnak 100 000 dolláros készpénzbüntetést kell befizetnie, ezen kívül 25 pontot elvesznek tőle a bajnokságban, és az év végéig próbaidőn van, azaz ha bármit elkövet, még súlyosabb büntetést szabnak ki rá. Clint Bowyer nem kapott büntetést, ellenben a csapatvezetőjének, Brian Pattie-nek 25 000 dollárt kell befizetnie a NASCAR kasszájába. Ezektől függetlenül a bajnokságban vezető Brad Keselowskit is megbüntették 25 000 dollárra és az év végéig próbaidőn van, mert amíg piros zászlóval várakoztak az autók a pályán a verekedés idején, ő a mobiltelefonjával foglalkozott – márpedig a szabályok értelmében tilos mobilt vinni az autóba.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!