A Dakar rali hetedik szakaszán, szombaton halálos gázolás történt, amikor a Lionel Boud/Thierry Dezeiraud kettős Mitsubishi Lancer alapú versenyautója elgázolt egy 63 éves gyalogost, aki a lezárt gyorsasági szakaszon tartózkodott. Érthető, hogy a pilóta ezek után félbeszakította a versenyét.

Ma egy újabb halálesetről számoltak be a Dakar szervezői, a korábban szerencsétlenül járt csapat (a 409-es rajtszámú versenyautóban utazott annak legénysége, velük együtt haladt a versenyen 660-as rajtszámmal induló szervizkamionjuk, amely szintén félbeszakította a versenyt) is részese volt annak a balesetnek, amely során összesen két kamion és négy személyautó ütközött össze, egy ember meghalt, öt pedig megsérült- utóbbiak közül ketten súlyos állapotban vannak.

Egy áruszállító teherautó sofőrje elveszítette uralmát járműve felett, és a szembejövő Peugeot 505-öst letarolta, majd a versenyautó, a versenykamion, egy Ford Falcon, egy Ford Fiesta és egy Toyota Corolla is belehajtott az először karambolozó járművekbe. A helyszínre kiérkező rendőröknek a baleset lefolyásának kiderítése mellet azzal is foglalkoznia kellett, hogy a közeli település lakosai elkezdték lopni a balesetet szenvedett teherautó rakományát.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!