Az izgalmas motoros döntő után a Fair vezető kampány zárásaként az autóvezetők is megmérkőztek egymással. Két hölgy és három férfi ült volán mögé, hogy kiderüljön, melyikük elég ügyes ahhoz, hogy a döntőben megküzdjön egymással az Allianz Vezetéstechnikai Centrumában. Végül Reinprechtné Balázs Gizella és Szállási Gábor között dőlt el az egy hónapos Honda Civic 1,8 Sport használata, valamint a 200 ezer Ft értékű Allianz biztosítás sorsa. Az erősebbik nem győzedelmeskedett.

http://www.youtube.com/v/Y4K1WcIX0gU&hl=en&fs=1&

„Nem készültem különösebben a versenyre, minden nap vezetek, így csak arra kellett koncentrálnom, hogy az idegességemet legyőzzem és a pályára tudjak figyelni.” – mesélte a boldog nyertes, Szállási Gábor. – „Valószínűleg a Hondával megyünk nyaralni, nagyon örülök neki!” – tette hozzá a Fair vezető kampány autós döntőjének legjobbja.

A második helyezett sem távozott üres kézzel, hiszen 50 000 Ft értékű Allianz biztosítást nyert és tovább csiszolhatja vezetési technikáját az Allianz Vezetéstechnikai Centrum jóvoltából. A központ vezető oktatója, Pesoldt Ferenc elégedett volt a versenyzőkkel.

„Mindenki ügyesen ment, de érezhető volt az, ami a magyar átlag, hogy az emberek félnek és sokkal többet gondolnak az autójukról, a saját teljesítményükről, mint amire valójában képesek akkor, ha megcsúszik az autó. Sajnos nagyon kevés civil jár hozzánk, pedig nem kell félni, nem törnek itt az autók, csak hasznot lehet húzni egy-egy tréningből, meg lehet ismerni a határokat.” – mondta Pesold Ferenc.

A versenyzők mellett a kampányt támogató hírességek is megmutatták, mit tudnak éles helyzetben. A motoros döntő nyertese, Terecskei Rita, valamint Gyurta Dani, Szujó Zoltán és Világi Péter vállalkozott a pálya teljesítésére. Az RTL klub sportriportere Orosz Barbarát még körbe is vitte a csúszós pályán, de a vörös szépség így sem vállalkozott a versenyre.

„Én inkább nyugodt körülmények között próbálnám ki a pályát, amikor nem lát senki.” – mondta a Cool TV kicsit ijedt műsorvezetője látva, hogy mit is kell a versenyzőknek teljesíteni. Terecskei Rita így egy szem lányként küzdött meg a fiúkkal.

„Voltam már ezen a pályán, így nem volt annyira váratlan a feladat. Ettől függetlenül úgy érzem, hogy még mindig van mit gyakorolni, van min csiszolni.” – mondta a Zanzibar énekesnője. – „Szerencsére az országúton nem csúsztam meg, igyekszem megfontoltan vezetni. Ezzel együtt nagyon jót tesz az, ha az ember kipróbálhatja magát tét nélkül ilyen helyzetben.” – tette hozzá Rita, aki a döntőben maga mögé utasította olimpiai ezüstérmes úszónkat, Gyurta Danit.

„Az életritmusom elég pörgős, így a vezetési stílusom is igen lendületes, ami itt a pályán is megmutatkozott.” – vallotta be Gyurta Dani. – „Valószínűleg ezért hibáztam és kerültem a második helyre. Ha valaki jobb, azt el kell ismerni. Ebből is látszik, hogy nem igaz az a tévhit, hogy a nők rossz vezetők.” – tette hozzá az úszó sportszerűen.

A Cool TV műsorvezetője, Orosz Barbara a díjátadás után saját autójával azért megnézte, mit tud teljesíteni az Allianz Vezetéstechnikai pályáján. Barbi annyira belelkesült, hogy több kört is tett tűzpiros négykerekűjével.

A Fair vezető kampány ezzel a versennyel a végéhez érkezett, de a folytatásra nem kell sokat várni. Addig is mindenki legyen fair az utakon, közlekedjen gyalogosan, biciklivel, motorral vagy autóval.